Актуални Новини, Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПО СЛУЧАЙ 1 НОЕМВРИ – ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

         УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

         ДЕЙЦИ НА НАУКАТА И КУЛТУРАТА,

         КНИЖОВНИЦИ И ПРОСВЕТИТЕЛИ,

 

1 ноември – денят на народните будители! На онези знайни и незнайни радетели за свобода и правда, пазители на род и родина, оставили след себе си диря и направили така, че историята да диша.  На онези, които са съхранили българския дух, родните традиции и обичаи и националната ни идентичност. Които са създавали, разпространявали и защитавали българското четмо и писмо, за да можем днес с гордост да кажем, „че и ний сме дали нещо на светът“.

В навечерието на 1 ноември за мен е чест да Ви поздравя по случай празника на народните будители и да Ви пожелая здраве, творчески успехи, креативно мислене, бъдещи професионални постижения! Продължавайте да пробуждате желанието за усъвършенстване у подрастващите, да подтиквате към развитие на дарбите, да насърчавате към придобиване на знания и умения, да отваряте вратата към богатството на книгата пред най-малките, да творите в областта на литературата и изкуството!

Съвременни будители, бъдете благословени във Вашата мисия и не спирайте да раздавате добро! Защото да пробуждаш чрез слово е добро и е най-съвършеният начин да посееш семенцата на любовта към знанието!

 

    Честит празник!

 

 

ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА

Кмет на Община Берковица