Актуални Новини, Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПО ПОВОД КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ

DSC_8404

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Приемете моите искрени пожелания по повод предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

Всички ние сме в очакване на Христовото Рождество – най-светлия християнски празник!

Обръщам се към вас с пожелание магията на Коледа да донесе здраве, мир и благодат на Вас, Вашите семейства и близки!

Рождество Христово е символ на надеждата, добротата и любовта между хората! Съхранявайки традициите, наследени от нашите деди, нека почувстваме магията на празника и да я предадем на нашите деца.

Изправени сме пред най-тежкото предизвикателство на нашето съвремие – борбата с епидемията от коронавирус, превърнал се в световна пандемия. Време, когато грижата за ближния и опазването на човешкия живот са приоритет, а съпричастността и сплотеността на хората са сила, чрез която ще бъде победен COVID – 19.

Молитвите, които изричаме днес са за здраве и спасение, за смирение и Божие благоволение. Само с доброта, мъдрост и благородство ще преодолеем всяко препятствие.

Нека бъдем добронамерени, състрадателни, отговорни и да изпълним сърцата си с любов, доверие и топла човешка взаимност! Нека има светлина в домовете ни, надежда в душите ни и нежност в ръцете ни! Нека чистотата и смирението на святата Коледна нощ се превърнат в повод да се опрем на вярата си, да послушаме вътрешния си глас, да проявим доброта към ближния си!

Нека Коледният дух окрили сърцата ни за добри дела и да ни даде сили и топлина, за да подкрепяме ближните, да споделяме насъщния и да посвещаваме усилията си не само на собственото си добруване, а и на всеки в нужда, защото Коледа е урок по доброта и празник на подареното време на хората.

 

Нека Бог да благослови мечтите Ви и да ги претвори в дните Ви!

СВЕТЛИ ПРАЗНИЦИ!

 

ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА

Кмет на Община Берковица