Актуални Новини, Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ

       

        УВАЖАЕМИ  УЧИТЕЛИ,

        УВАЖАЕМИ  ПРОСВЕТНИ  И  КУЛТУРНИ  ДЕЙЦИ,

 

Делото на светите братя Кирил и Методий е най-благородното дело в нашата многовековна история. Родното писмо съхранява същността ни, опазва българското и ни превръща в силна и борбена нация, доказала през вековете своята заслуга за световната култура. Защото „и ний сме дали нещо на светът“!

Вие, уважаеми учители, просветни и културни дейци, сте съвременните будители в нашето общество. Чрез израстването на поколения можещи и успяващи хора, се усеща силата и умението Ви да напътствате, организирате и ръководите. Възпитавате и образовате, обичате и закриляте. Създавате знаещи и образовани хора, които да умеят да отстояват себе си и имат цели и амбиции. Вие творите съвършенство!

Учителят осветява пътя на всеки от нас и оставя следа, която ни води към усъвършенстването и успеха. Неговите умения и творчески дух облагородяват. Думите му са сила, която гори, във всяко сърце! Той твори с душата си добро. Сбъдва мечти и изпраща надежди.

Затова благодарност за неуморния Ви труд, за енергията и ентусиазма, които влагате във Вашата работа, за  позитивната нагласа, за творческото и иновативното мислене, за желанието и усилията да отворите пред децата вратата на знанието, да предадете ценен опит, да изградите умения у възпитаниците си и да им начертаете пътя на успеха, по който да вървят.

Бъдете здрави! Бъдете обединени от стремеж за знание и наука! Следвайте традициите и творете бъдеще!

 

Честит празник!

 

 

ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА

Кмет на Община Берковица

 

 586854f883044cd8800072a2c3a6bc28-0001