Актуални Новини, Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ПО СЛУЧАЙ 5 ОКТОМВРИ – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА УЧИТЕЛЯ

Кмет Община Берковица

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

Приемете моите най-сърдечни пожелания за здраве, благополучие и професионални успехи по повод 5 октомври – Международен ден на учителя!
Вие, съвременни будители, посветили живота си на обучението и възпитанието на децата, формирате визията на нашата съвременност. Подготвяте достойни граждани на България и Европа като ги мотивирате да постигат успехи в областта на науката, да достигат високи върхове в спорта, да развиват своите дарби в областта на изкуствата. Напътствате ги, подавате им ръка и ги подкрепяте по пътя им към тяхното усъвършенстване. Учите ги да помнят миналото, да тачат настоящото и да вярват в предстоящото, да знаят що е род и родина и да пазят българския дух и традиция. Творите бъдещето, създавате знаещи и можещи, целеустремени и амбициозни личности, подготвени да приемат смело предизвикателствата на съвременния свят.
Да си учител е орис, благородна мисия, която Вие с много труд, всеотдайност и вяра, вдъхновени от голямата си любов към знанието, следвате неизменно. 
Благодаря Ви, уважаеми учители от община Берковица, че с вдъхновение и положителна енергия водите децата по пътя на знанието към прогреса и просперитета! Не спирайте да предавате своята креативност и творческа страст на бъдещите поколения и продължавайте да бъдете пазители на онова наследство, което българският народ е съхранил през вековете, на родната ни история и култура, на всичко българско и родно!

Честит празник! 

ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА
Кмет на Община Берковица

05.10.2021 година
град Берковица