Актуални Новини, Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ПО ПОВОД ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

Община Берковица

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,
ДЕЙЦИ НА НАУКАТА И КУЛТУРАТА,Димитранка Каменова
КНИЖОВНИЦИ И ПРОСВЕТИТЕЛИ,

Народните будители! Онези знайни и незнайни радетели за свобода и българско четмо и писмо, оставили след себе си ярка диря и направили така, че родната ни история да диша. Онези, които са съхранили българския род, нашите традиции и обичаи и националната ни идентичност. Които са създавали, разпространявали и защитавали всичко българско и родно, за да можем днес с гордост да кажем, „че и ний сме дали нещо на светът“.
За мен е чест, в днешния светъл ден – 1 ноември, да Ви поздравя по повод празника на народните будители и да Ви пожелая здраве, бъдещи професионални успехи, креативност, дързост и творческа страст! Защото вие сте настоящите будители! Продължавайте да поддържате пламъка на знанието и не спирайте да пробуждате жаждата за образование и желанието за усъвършенстване у подрастващите, да подтиквате към развитие на дарбите, да учите на признателност към науката, да откривате пред най-малките богатството на книгата, да творите и да създавате, за да е жив българският дух и да пребъде през вековете!
Съвременни будители, бъдете благословени със своята мисия и не спирайте да раздавате добро! Защото да пробуждаш чрез слово е добро и е най-съвършеният начин да посееш семенцата на любовта към знанието!
 Честит празник!

ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА
Кмет на Община Берковица
01.11.2021 година
град Берковица