Актуални Новини, Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПО СЛУЧАЙ ГЕРГЬОВДЕН

 

Уважаеми военнослужещи,

Скъпи съграждани,

 

Най – сърдечно Ви поздравявам по случай Деня на храбростта и Празника на Българската армия.

На Гергьовден, когато почитаме и нашия духовен закрилник Св. Георги Победоносец, свеждаме глави пред подвига на българските воини, доказали с кръвта си своята преданост към род и родина в не една битка. Битки има и в мирно време. Битки, за които не е нужно оръжие, а са нужни вяра, чест, достойнство, доблест!

Днес, когато водим най-тежката битка на нашето съвремие – борбата с епидемията от коронавирус, превърнал се в световна пандемия, черпим опит от хилядите герои, завоювали стотици победи. Учим се на хуманизъм и добротворство. Ценим състраданието и милосърдието. Живеем във време, когато грижата за ближния и опазването на човешкия живот са приоритет, а съпричастността и сплотеността на хората са сила, чрез която ще бъде победен COVID – 19.

На 6 май почитаме героизма и патриотизма на българските офицери, сержанти и войници. В съзнанието на българския народ армията винаги е била символ на военно мъжество и храброст. Тя е една от най-важните държавни институции, олицетворение на нашата независимост и сигурност.

В този празничен ден, приемете моите най- искрени пожелания за здраве и благополучие, лично щастие и успехи на Вас и Вашите семейства! Нека Свети Георги Победоносец закриля всички и да ни дава вяра, сили и надежда за едно по-добро бъдеще!

 

Честит празник!

 

 

Димитранка Каменова

Кмет на община Берковица