Актуални Новини, Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ПО ПОВОД 8 СЕПТЕМВРИ – ПРАЗНИК НА ГРАД БЕРКОВИЦА

Димитранка Каменова

СКЪПИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ГРАД БЕРКОВИЦА,


Имам удоволствието от свое име и от името на ръководството на Общинска администрация – Берковица да Ви поздравя по повод празника на града под Ком – нашият богат на история град, опазил културното си наследство, запомнил бунтовното си минало и здраво стъпил на земята с поглед към бъдещото.
Щастлива съм, че ние, берковчани, сме успели да съхраним бита и културата на града ни и че продължаваме да развиваме традициите му. Защото уникалната му природа, съхранените занаяти през вековете и запазените обичаи, са повод за самочувствие и гордост! Гордост, която трябва да завещаем на бъдещите поколенията и да предадем на децата ни всичко онова, което ни е запазило като народ – всичко българско и родно, вярност към род и родина, фолклорни традиции, сила и борбеност.
Затова, позволете ми, в този тържествен ден да отправя своята и на моите колеги благодарност към хората, които с постиженията си градят бъдещето на нашия град. Хората, които обогатяват културния фонд на града със своите творения в областта на изкуството, науката и спорта и които създават съвременната история на Берковица.
Обръщам се специално към успелите млади хора от нашия град. Вие сте тези, които прославят Берковица. Постиженията Ви са показателни за добрите образователни методи в учебните институции, за таланта и амбицията на младото поколение в Берковица.
Мили млади хора, очакват Ви бъдещи успехи, светли пътища, по които да вървите и да следвате мечтите си, ясни и слънчеви дни, през които да творите и създавате, за да сбъдвате своите желания. Вярвайте в своето настояще, градете своето бъдеще, слушайте и гледайте със сърцата си, бъдете отговорни и искрени хора, проспериращи и успешни, готови за достигане на високи върхове. Съхранете своя устрем, желание за реализация и стремеж към усъвършенстване.
Уважаеми съграждани, нека с разбирателство, взаимна подкрепа и единство да продължаваме да вървим напред, постигайки цели, които да утвърждават община Берковица като населено място, допринасящо за икономическия и социален напредък на региона и страната ни!
На всички Вас пожелавам здраве и благополучие, вяра и благоденствие.
Да продължим с нестихващо вдъхновение да творим и да допринасяме за развитието на нашия град. Водени от стремежа да превърнем Берковица в още по-красиво и по-привлекателно място, нека работим със сърце и душа, да вярваме в своите способности, да градим своето предстояще с ентусиазъм и позитивизъм!
Берковица е късче от Рая, съчетало древността със съвременността, съхранило паметта на миналото, дишащо с настоящето и отправило смело поглед към бъдещето!
Честит празник!


Бъдете благословени!

Димитранка Каменова
Кмет на Община Берковица