Актуални Новини, Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ

           

           УВАЖАЕМИ  УЧИТЕЛИ,

            УВАЖАЕМИ  ПРОСВЕТНИ  И  КУЛТУРНИ  ДЕЙЦИ,

 

Делото на светите братя Кирил и Методий е най-благородното дело в многовековната ни история. Нашето четмо и писмо съхраняват същността ни, опазват българското и ни превръщат в силна и борбена нация, доказала през годините своята заслуга в световната култура, изкуство и литература. Защото „и ний сме дали нещо на светът“!

Учителят е светлина! Той осветява пътя на всеки от нас и оставя следа, която ни води към усъвършенстването и успеха. Неговите умения и творчески дух облагородяват. Думите му са сила, която гори, във всяко сърце! Той твори с душата си добро. Сбъдва мечти и изпраща надежди.

Чрез израстването на поколения умни, можещи и успяващи хора, се усеща силата и умението на учителя да напътства, организира и ръководи. Блести с доброта и душевна чистота. Възпитава и образова, обича и закриля. Създава знаещи и образовани хора, които да умеят да отстояват себе си, да имат цели и амбиции, да бъдат Човеци. Учителят твори съвършенство!

Затова благодарност за неуморния Ви труд, за енергията и ентусиазма, които влагате във Вашата работа, за позитивната нагласа в този труден момент на физическа и социална изолация, за творческото и иновативното мислене, за грижата за опазване здравето на децата, за желанието и усилията да отворите пред тях вратата на знанието, да предадете ценен опит, да изградите умения у възпитаниците си и да им начертаете пътя на успеха, по който да вървят.

Бъдете здрави! Бъдете съвременните будители на нашето общество! Обединени от стремеж за знание и наука, следвайте традициите и творете бъдеще!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

 

 

Димитранка Каменова

Кмет на Община Берковица