Актуални Новини, Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПО ПОВОД 6 СЕПТЕМРВИ – СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми жители и гости на град Берковица,

Днес отбелязваме един от най-славните моменти в нашата история – Съединението на Княжество България с Източна Румелия!

6 септември е историческа дата, която вълнува, обединява и ни кара да сме горди! Тя символизира борбения дух, родолюбието и силата на обединението в името на успеха, с който се поздравяваме днес.

На този ден преди 135 години Отечеството ни изживява един от бележитите си мигове.

Със Съединението българският народ показва и доказва, че може да се бори за своята независимост и самостоятелност. Да отвоюва позиции, да се бори за каузи, които го съхраняват, изграждат и развиват като нация.

Нашата история ни учи, че „Съединението прави силата“. Нека духът на Съединението ни обединява и днес, и в името и просперитета на родния край, на България, да останем сплотени! Нека да си пожелаем това да не бъдат само думи, а наистина водещ принцип за всички! Ние също творим история, всеки ден, всеки час! И от нас зависи дали децата ни, внуците ни, внуците на нашите внуци ще се гордеят, че са българи! И, надявам се, ще живеят, работят и творят тук, в своята родина.

Да бъдем здрави и достойни граждани на своята родина и да не забравяме делата на нашите предци, дали живота си, за да я има България!

Нека помним, че само обединени и единни можем да продължим европейския път на България!

Вечна памет на героите!

Честит празник!

 

Димитранка Каменова

Кмет на Община Берковица