Актуални Новини, Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПО СЛУЧАЙ 8 СЕПТЕМВРИ – ПРАЗНИКЪТ НА ГРАД БЕРКОВИЦА

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Имам удоволствието от свое име и от името на ръководството на Общинска администрация – Берковица да Ви поздравя по случай Рождество на Пресвета Богородица – денят, в който е родена Божията майка, и по повод празника на Берковица – нашият богат на история град, опазил културното си наследство, запомнил бунтовното си минало и здраво стъпил на земята с поглед към бъдещото. По традиция всяка година на 8 септември градът под Ком празнува. Празнува за здраве и благополучие, за благоденствие и просперитет, за вяра и упование.

Затова, позволете ми, в този тържествен ден да отправя своята и на моите колеги благодарност към хората, които с делата си градят бъдещето на нашия град, въпреки трудностите и препятствията, които обогатяват културния фонд на града със своите творения в областта на изкуството, науката и спорта, които създават съвременната история на Берковица. Красивият ни и преобразяващ се град се гордее с Вас – трудолюбиви, будни и отговорни съграждани.

Щастлива съм, че сме  успели да съхраним бита и културата на Берковица и продължаваме да развиваме традициите й. Защото богата културна историята на родния ни град, уникалната му природа, опазването на занаятите през вековете, съхраняването на обичаите, характерни за нашия край, са повод за самочувствие и гордост! Гордост, която трябва да завещаем на бъдещите поколенията и да предадем на децата ни всичко онова, което ни е запазило като народ – всичко българско и родно, вярност към род и родина, фолклорни традиции, сила и борбеност.

Обръщам се специално към младите хора от нашия град. Вие сте тези, които ще продължат да прославят Берковица в родината ни и по света. Постиженията на национално и международно ниво в състезания, конкурси и олимпиади, обучението в престижни университети в страната и чужбина са показателни за добрите образователни методи в учебните институции, за таланта и амбицията на младото поколение в Берковица.

Градът ни ще продължава да създава можещи и знаещи хора, подготвени за предизвикателствата на съвременния глобален свят.

Мили млади хора, очакват Ви бъдещи успехи, светли пътища, по които да вървите и да следвате мечтите си, ясни и слънчеви дни, през които да творите и създавате, за да сбъдвате своите желания. Вярвайте в своето настояще, градете своето бъдеще, слушайте и гледайте със сърцата си, бъдете отговорни и искрени хора, проспериращи и успешни, готови за достигане на високи върхове. Съхранете своя устрем, желание за реализация и стремеж към усъвършенстване. Община Берковица подкрепя всички подрастващи с изявени дарби и ги стимулира за постигане на успехи, както в родината ни така и по света.

Уважаеми съграждани, нека с разбирателство, взаимна подкрепа и единство да продължаваме да вървим напред, постигайки цели, които да утвърждават община Берковица като населено място, допринасящо за икономическия и социален напредък на региона и страната ни!

На всички Вас пожелавам здраве и сполука, професионални и лични успехи, ползотворни начинания и реализирани намерения. Да продължим с нестихващо вдъхновение да творим и да допринасяме за развитие на социалния, икономическия и културния живот в нашия град. Водени от стремежа да превърнем Берковица в още по-красиво и по-привлекателно място, нека работим със сърце и душа за тази кауза, да вярваме  в  своите способности, да градим своето предстояще с ентусиазъм и позитивизъм!

Берковица е късче от Рая, съчетало древността със съвременността, съхранило паметта на миналото, дишащо с настоящето и отправило смело поглед към бъдещето!

Честит празник!

Бъдете благословени!

 

Димитранка Каменова

Кмет на Община Берковица