Актуални Новини, Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ПО СЛУЧАЙ 3 МАРТ ОТ ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА – КМЕТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

плакат на 3-ти март

СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ И СЪГРАЖДАНИ,
СКЪПИ ГОСТИ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА,

В деня на нашия национален празник – Трети март, за мен е чест като кмет на Община Берковица, да Ви поздравя и да изразя нашата почит пред родолюбието и подвига на хилядите герои, извоювали свободата на майка България.
На този ден отбелязваме 144 години от Освобождението ни от османско робство, прекланяйки се пред подвига на хилядите знайни и незнайни герои, които се жертваха за свободата на родината.
Днес, повече от всякога, сме длъжни да тачим своята история и да не забравяме достойното дело на храбрите и непреклонни духом българи, които превърнаха Освобождението в кауза на цял един народ и ни завещаха да пазим и отстояваме свободата като най-висша ценност.
В историята няма друга такава дата, която да събира в едно родолюбието, възторга и преклонението пред нашите освободители.
Днешният празничен ден означава отговорност към историята, съвременността и бъдещето на Отечеството. Ние сме потомци на велики българи и такива трябва да останем, възпитавайки младото поколение в патриотизъм и почит към паметта на героите.
Вечна слава и дълбок поклон към всички безсмъртни и велики герои, дали живота си, за да бъдем свободни и щастливи НИЕ и НАШИТЕ деца!
Нека всички се гордеем, че се наричаме българи и да пазим святото име на нашата родина България!

Родината се обича, не затова, че е велика, а затова, че е своя!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА
Кмет на Община Берковица

03.03.2022 година