Актуални Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

УВАЖАЕМИ  УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

УВАЖАЕМИ  ПРОСВЕТНИ  И  КУЛТУРНИ  ДЕЙЦИ,       

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

 

         В НАВЕЧЕРИЕТО СМЕ НА ЕДИН ОТ НАЙ-СВЕТЛИТЕ ПРАЗНИЦИ В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ 24 МАЙ – ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ. ТОВА Е ПОВОД ДА ВИ ПОЗДРАВИМ И ЗАСВИДЕТЕЛСТВАМЕ СВОЕТО УВАЖЕНИЕ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ ВСИЧКИ ВАС, КОИТО С БЕЗКОРИСТНА ЛЮБОВ, ТЪРПЕНИЕ И УПОРИТОСТ ОТКРИВАТЕ ОБШИРНИТЕ ХОРИЗОНТИ НА ПОЗНАНИЕТО И ДУХОВНОСТТА.

          24 МАЙ Е НЕ САМО ПАМЕТНА ДАТА В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ, НО И ПРАЗНИК, В КОЙТО ВСИЧКИ НИЕ, ПОД ЗВУЦИТЕ НА  „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ“ СЕ ПРЕКЛАНЯМЕ ПРЕД СИЛАТА И СЛАВАТА НА БЪЛГАРСКОТО СЛОВО. ПРЕЗ МНОГОВЕКОВНАТА НИ ИСТОРИЯ ИМЕННО УЧИЛИЩЕТО И ЗНАНИЕТО СА БИЛИ СИМВОЛ И СТОЖЕР НА НАЦИОНАЛНАТА НИ ИДЕНТИЧНОСТ.

           ИЗКАЗВАМЕ ИСКРЕНАТА СИ БЛАГОДАРНОСТ  КЪМ ВСИЧКИ ВАС, РАБОТЕЩИ В ОБЛАСТТА НА КУЛТУРАТА, ЗА ЖЕЛАНИЕТО, ЕНЕРГИЯТА, ВСЕОТДАЙНОСТТА И УПОРИТОСТТА, КОИТО ВЛАГАТЕ В РАБОТАТА СИ, ЗА ДА ПОДДЪРЖАТЕ ЖИВ ДУХА И СТРЕМЕЖА ЗА РАЗВИТИЕ НА КУЛТУРАТА В ОБЩИНА БЕРКОВИЦА.

         УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, С ПРИЗНАТЕЛНОСТ СЕ ОБРЪЩАМЕ КЪМ ВСИЧКИ ВАС И ВИ ПОЖЕЛАВАМЕ С ЛЮБОВ И ВНИМАНИЕ ДА ПРОДЪЛЖИТЕ ДА РЕАЛИЗИРАТЕ СВОЯТА ВЕЛИКА МИСИЯ И ПРИЗВАНИЕ В ЖИВОТА ДА ОБРАЗОВАТЕ ДЕЦАТА.

        А ВИЕ УЧЕНИЦИ ОБИЧАЙТЕ, ЦЕНЕТЕ И ПАЗЕТЕ РОДНИЯ ЕЗИК!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

С уважение,

Инж. Милчо Доцов

Кмет на Община Берковица

 

Д-р Илиян Тимчев

Председател на ОбС-Берковица