Актуални Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

СКЪПИ УЧИТЕЛИ, УЧЕНИЦИ, ТВОРЦИ, ДЕЯТЕЛИ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА, ПРОСВЕТА И НАУКА,

Поздравяваме Ви с 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост!

На този ден ние се прекланяме пред светлото дело на нашите първоучители – Светите братя Кирил и Методий. Дело, променило духовната история на България, на славянството, на Европа и света.

24 май идва с блясъка на своята тържественост, пренесъл възрожденския си дух през вековете, утвърдил се като най-светлия, най-съкровения, най-българския празник. Това е денят на словото, на духа, на културата.

24 май е този неповторим ден в календара на България, който ни изпълва с оптимизъм, със самочувствие и вяра в собствените ни сили и възможности.

24 май е личен празник на всеки един от нас, защото истинското израстване на личността започва от първата научена буква, от първата написана дума, от първата прочетена книга. На този свят ден всички българи се обединяваме около езика и писмеността, вярата в духовността и силата на знанието.

Поклон пред всички Вас – скъпи наши съвременни просветители, пред усилията и стремежа Ви да градите устоите на българщината, да съхранявате и развивате нашата културна идентичност, да пазите българската духовност!

Пожелаваме на всички Вас здраве, нестихваща жажда за духовно възвисяване, вяра в доброто бъдеще и стремеж към нови знания и върхове!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

С уважение,

Инж. Милчо Доцов

Кмет на Община Берковица

 

Иван Иванов

Председател на ОбС-Берковица