Актуални Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Скъпи учители,

Приемете нашите най-сърдечни поздрави по случай 5 октомври – Международен ден на учителя!

На този ден отдаваме своята признателност към Вас, които сте посветили живота си на обучението и възпитанието на децата ни, за да станат те достойни граждани на България и Европа. Затова за нас е чест и привилегия  да Ви приветстваме и най-искрено да Ви пожелаем здраве, много човешки радости и професионални успехи.

Този ден е и повод за равносметка на свършеното, за отговор на глобалните въпроси, свързани със смисъла на учителската професия, за професионализма при работата с децата, за обучението през целия живот… Въпросите са много, най – важното на днешния ден е да си спомним за мисията на човека – учител.

Да си учител не е просто професия. Да си учител е призвание, орис, съдба. Защото учителят трябва да създаде от малкото неуко дете личност.

Колко голямо сърце е нужно да поведеш по необозримите пътеки на науката децата на България?

По този път няма фанфари. Той се извървява с обич и неспокоен дух, които учителят щедро раздава на учениците. Път – мисия с много труд, всеотдайност и вяра, вдъхновен от голямата любов към знанието.

Благодарим Ви, уважаеми учители от Община Берковица, че водите децата ни по този път!  Пожелаваме Ви много успехи, защото Вие градите нашето бъдеще!

Желаем на всички бивши и настоящи учители здраве, дълголетие, любов и признание от ученици и родители като към съвременни будители и най – вдъхновени пазители на онова наследство, което съхраняваме като история и традиция. Продължавайте да носите в сърцата си огъня на възрожденското родолюбие и да дарявате на децата ни образованост с български дух и европейски измерения!

Честит празник!

 

Инж. Милчо Доцов

Кмет на Община Берковица

 

Иван Иванов

Председател на ОбС-Берковица