Актуални Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Имаме удоволствието да ви поздравим по случай 9 май – Ден на Европа и Ден на победата над фашизма във Втората световна война!

9 май символизира стремежа към единство, мир и просперитет в Европа. Европейското единение е градено дълго, трудно, с взаимни отстъпки и истинска солидарност. Вярваме, че българите могат да мечтаят и да реализират мечтите си. Затова в този тържествен ден, в който европейците празнуваме своето обединение, желаем на всички нас да бъдем по-амбициозни, по-смели, по-солидарни и по-единни. Само заедно можем да гарантираме европейското бъдеще на държавата си и нейното достойно място в обединена Европа.

На 9 май отбелязваме победата над фашизма във Втората световна война! Този ден е голям празник за България, не само защото ние сме вече част от Европейския съюз, но и защото страната ни е дала своя голям принос в победата срещу хитлерофашизма. Втората световна война е тази, която обединява тези двете големи събития – Деня на победата и Деня на Европа. Почит и благодарност към ветeраните от Втората световна война и към загиналите за освобождението на Европа и света!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

Инж. Милчо Доцов

Кмет на Община Берковица

 

Иван Кирилов

Председател на ОбС-Берковица