Актуални Новини, Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

УВАЖАЕМИ Г-ЖИ И Г-ДА ДИРЕКТОРИ,
УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, УЧЕНИЦИ И ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА,
СКЪПИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА БЕРКОВИЦА,

Отново е 24 май – деня, в който славим делото на братята Кирил и Методий, денят на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
Ние се нареждаме сред народите на Европа – със самочувствие, образованост и култура. Наричаме този празник най-светъл обичан, защото той е нашата връзка с културното минало, настояще и бъдеще на света.
24 май е празник, на който неизбежно изразяваме почит към нашите учители и за пореден път им отправяме благодарност за помощта, която ни оказват по пътя на знанието. Те запалват искрата на знанието и я поддържат жива. На този ден благодарим и на творците – художници, музиканти, майстори на словото за духовните блага, с които ни даряват.
Приемете моите най-сърдечни поздравления до всички Вас – представителите на българската култура, наука, образование и изкуство. Нека не стихва жаждата за знания, духовното извисяване и светлият зов на българщината у всички нас!
Пожелавам на учителите и творците много енергия и сили, защото тяхна е отговорната мисия да съхраняват духовните ни ценности, да ги развиват!
Поздравявам с празника на словото всички ученици. Пожелавам Ви да черпите с пълни шепи знания, вземете максималното от своите учители!
Искам да се обърна и към абитуриентите, които току-що са напуснали класните стаи. Еуфорията от завършването скоро ще отмине и ще се сблъскате с живота. Пожелавам ви да преодолявате трудностите с достойнство. Бъдете успешни и нека вашите родители и учители се гордеят с вас и постиженията ви!

Честит празник!

С уважение,
РАДОСЛАВ НАЙДЕНОВ
Кмет на Община Берковица