Актуални Новини, Новини

ПОЗДРАВ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПО СЛУЧАЙ 1 МАРТ

БАБА МАРТА

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА,
ЧИТАЛИЩНИ ДЕЯТЕЛИ И САМОДЕЙЦИ,

Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай 1 март – Денят на художествената самодейност! Един истински празник за хората, които не жалят време и сили, за да работят за запазването на българската традиция и култура.
Признателна съм на всички Вас, които с много любов, ентусиазъм и неизчерпателна енергия, правите нашите празници по-цветни, по-красиви, по-вълнуващи и по-живи. Поздравления за любовта, с която съхранявате българските корени и обичаи – с танц, песен, музика и слово.
Всички Вие заслужавате уважение и възхищение за своя труд – безкористен и всеотдаен. Бъдете здрави, все така трудолюбиви, ентусиазирани и всеотдайни! Пожелавам Ви нови вдъхновения и нови мигове, които истински да изживеете на сцената.

Днес празнуваме и един от най-истинските и обичани български празници – Баба Марта! С него ние поставяме символичното начало на пролетта и прераждането на природата.
Нека символът на надеждата и вярата в доброто, червено-бялата мартеница, Ви донесе здраве, слънчеви дни и любов в сърцето. Нека пробуждането на пролетта Ви зареди с енергия и Ви донесе много радост, топлина и споделеност.

Димитранка Каменова

Кмет на Община Берковица

01.03.2022 година