Актуални Новини

ПОКАНА ЗА СРЕЩА-ДИСКУСИЯ

EP14_Poster_PHASE2JOBS_ARI_A3_BG_MRЦентър Европа Директно Враца към Търговско-промишлена палата – Враца стартира информационна кампания, посветена на изборите за Европейски парламент 2014. Нейната цел е посредством организиране на срещи-дискусии на различни теми да предизвикаме дебат с гражданите и гражданското общество в Северозападна България относно правото на гласуване в избори за Европейски парламент 2014.

Предвидената за дискутиране тема през м.януари 2014 е „Заетост“. В момента заетостта е основна грижа – 26 милиона европейски граждани са без работа. 11% от населението в трудоспособна възраст е изправено пред трудности и несигурност, което в крайна сметка засяга всички ни. Европейският парламент работи усилено, за да изпълни своята роля в справянето с тези проблеми.

За да се справим в условията на глобализация , трябва да имаме активни политики и подходящи идеи, които да ни помогнат да реагираме и да отговаряме на нуждите на все по-взаимозависимия свят. Работната ни сила е под значителен натиск, за да остане конкурентоспособна и продуктивна на световната сила. Безработицата сред младежите пък е с рекордни нива – почти една четвърт от хората на възраст под 25 години в Европа търсят работа.

Каним ви да дискутираме по тези и други въпроси, свързани с образованието и преодоляването на младежката безработица на 16 януари 2014 г. от  16.00 часа в гр. Берковица, механа „Адашите.

Молим Ви да потвърдите участието си до 15 януари 2014 на тел:  092 660273/ 660271 или на мейл : eudirect-vratsa@online.bg.

 

За повече информация:

Европейски информационен център Европа Директно Враца

тел. 092/660271, 660273

E-mail: eudirect-vratsa@online.bg

Мария Панайотова