Актуални Новини, Новини

ПОРЕДЕН УСПЕХ ЗА БЕРКОВСКИТЕ ВЕЛОСИПЕДИСТИ

Въпреки трудностите на днешното време и предизвикателството, пред което сме изправени в борбата срещу коронавируса, велосипедистите от Берковица успяха да ни зарадват с нов успех. Отборите от двете възрастови групи участваха във втори кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене, проведен на 23 и 24.10.2020 година в Челопеч. Състезанието протече под мотото „С велосипед да победим коронавируса“ и беше изцяло на открито, както теорията, така и практиката. То включваше решаване на листовки с въпроси от Закона за движение по пътищата, листовки за техническо владеене на велосипед, оказване на първа долекарска помощ при пътнотранспортни произшествия, логически задачи, майсторско управление на велосипед и управление в автоградче с прилагане на придобитите знания и умения.

Добрата подготовка на берковските деца пролича още от първия ден при провеждане на изпитите по теория. Надпреварата продължи и през втория ден с останалите задачи от теорията и практиката.

В отборното класиране и двата отбора на община Берковица заслужено заеха първите места във възрастовата си група. В индивидуалната надпревара при 10-12 годишните момичетата Марина Танчева зае първо място, а Гергана Кръстева второ място, и двете от 1 ОУ „ Н.Й. Вапцаров“. При момчетата на първо място се класира Мартин Илиев от 3 ОУ „ Ив. Вазов“

Във възрастова група 12-15 годишни, Петя Николаева зае първо място, а Йоана Трендафилова трето място с нула наказателни точки на теория. При момчетата  безапелационен победител и този път стана Румен Григоров от 2 ОУ „ Хр. Смирненски“, който и единствен от всички участници премина майсторската пътека без грешка.

Община Челопеч организира един прекрасен детски празник изпълнен с емоции, воля за победа и много награди. Вълнуващо беше състезанието за Петя Николаева, Георги Яврийски и Петър Витанов, които поради навършване на възрастта – 15 години, за последен път имаха право на участие.

Децата на Берковица се отнасят отговорно, както към учебно- тренировъчния процес, така и към своята състезателна дейност. Радостен е факта, че въпреки новите предизвикателства на времето, те успяха достойно да защитят името на града ни и останаха и тази година носители на купата за Комплексен победител.

Всичко това не би било възможно без финансовата и морална подкрепа на Община Берковица, за което деца, родители и треньори изказват своята благодарност.

С пожелание за здраве и нови успехи през следващата година!