АКТУАЛНО

ПОРЕДНА ВЪЛНУВАЩА СРЕЩА С БОРЯНА КАЛЕЙН В БЕРКОВИЦА

Снимка на Боряна Калейн с Димитранка Каменова, Атанас Георгиев и др.

Боряна Калейн отвори вратите към своя свят, изпълнен с успехи и предизвикателства на среща-разговор с ученици от Берковица. Срещата беше емоционална, вдъхновяваща, топла и лична. Не само за децата, но и за самата Боряна.
Спортистката посети нашия град с Мариана Пищалова – Член на управителния съвет на българската федерация по художествена гимнастика и заместник-председател на „Левски-Триадица“, и с Борислав Мирчев – поет и музикант.
Кметът на Община Берковица Димитранка Каменова посрещна сърдечно гостите, поздрави гимнастичката за постигнатите успехите и й поднесе цветя и подаръци от Община Берковица.
Талантлива, красива и нежна, българската грация е носителка на многобройни медали от множество международни турнири, световни, европейски и републикански първенства по художествена гимнастика. Тя е спортист от световна величина и пример за всички деца и младежи, мечтаещи за големия спорт. Боряна тренира художествена гимнастика от 5-годишна и е състезателка на клуб „Левски-Триадица“. Нейният първи и единствен личен треньор е Марияна Памукова. Първите участия на известната гимнастичка са от 2008 година в младежки първенства, но звездата й изгрява, когато през 2018 година в София печели сребърен медал на световното първенство в отборното класиране заедно с Невяна Владинова и Катрин Тасева. Два пъти е европейска вице-шампионка в многобоя. Носителка е и на 3 бронзови медала от първенството в Баку през 2019 година – на топка, лента и в отборното класиране. Девет пъти Боряна е държавна шампионка в многобоя. На летните олимпийски игри в Токио през 2021 година заема пета позиция в индивидуалното състезание. Обявена е за Гимнастик №1 на Европа за 2021 година.
За любовта към спорта, за силата и волята на спортистката и успехите й към върха, за истинската Боряна Калейн ни разказа Марияна Пищалова – Член на управителния съвет на българската федерация по художествена гимнастика и заместник-председател на „Левски-Триадица“.
Почитателите на талантливата гимнастичка имаха възможността не само да се докоснат до шампион от световна величина, но и до човек на изкуството. Тя рисува, обича поезията и музиката и като всяко обикновено момиче харесва обикновените, истински неща. Тя е вдъхновение за всички, които имат мечта – Мечта за триумф. Тя ни учи на търпение, което е нужно, за да дочакаме мига и да продължим напред към светлината и свободата, за да променим света.
Децата зададоха много въпроси на Боряна, снимаха се за спомен и получиха нейната книга с диск „Мечта за триумф“ като комплимент от Община Берковица, с автограф от знаменитата спортистка. Илюстрациите са дело на самата Боряна, а автор на стиховете е Мариана Добрева. Музиката е на Борислав Мирчев, който поздрави присъстващите с песента „Среща“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Кмет на Община Берковица (64) Културен център "Йордан Радичков" (11) МИГ Берковица и Годеч (30) НЧ "Иван Вазов - 1872" (14) ОП Региони в растеж (18) Образование (41) Община Берковица (646) Общинска администрация-Берковица (104) Общински съвет-Берковица (41) Обява (37) Природни забележителности (21) Проект енергийна ефективност (12) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (18) берковската духова музика (10) вик берковица (20) дневен ред (19) заповед (16) заповеди на кмета (23) избори (19) изложба (11) кмет община берковица (22) конкурс (13) културни забележителности (17) музеен комплекс - Берковица (28) общинска администрация (56) обява община берковица (12) обявление (92) обявление отдел СУТ (33) отдел строителство (23) подробен устройствен план (16) поздравителен адрес (27) проект (15) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (17) социални дейности (14) социални услуги (15) спорт (12) спортни клубове (11) съобщение (20) туризъм (32) уведомление (16) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Актуални Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

СКЪПИ СТУДЕНТИ, Най-сърдечно ви поздравявам по случай 8 декември – празника на българските студенти!Тази дата е празник на младостта и

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Обяви

О Б Я В Л Е Н И Е

Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите, че е изработен

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Обяви

О Б Я В Л Е Н И Е

Община Берковица по реда на § 4 от ДР на ЗУТ, предвид обстоятелството, че лицата: НАДЯ ЦВЕТКОВА с адрес: ГР. БЕРКОВИЦА, не е потърсила обявление

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.