АКТУАЛНО

ПОРЕДНА ВЪЛНУВАЩА СРЕЩА С БОРЯНА КАЛЕЙН В БЕРКОВИЦА

Снимка на Боряна Калейн с Димитранка Каменова, Атанас Георгиев и др.

Боряна Калейн отвори вратите към своя свят, изпълнен с успехи и предизвикателства на среща-разговор с ученици от Берковица. Срещата беше емоционална, вдъхновяваща, топла и лична. Не само за децата, но и за самата Боряна.
Спортистката посети нашия град с Мариана Пищалова – Член на управителния съвет на българската федерация по художествена гимнастика и заместник-председател на „Левски-Триадица“, и с Борислав Мирчев – поет и музикант.
Кметът на Община Берковица Димитранка Каменова посрещна сърдечно гостите, поздрави гимнастичката за постигнатите успехите и й поднесе цветя и подаръци от Община Берковица.
Талантлива, красива и нежна, българската грация е носителка на многобройни медали от множество международни турнири, световни, европейски и републикански първенства по художествена гимнастика. Тя е спортист от световна величина и пример за всички деца и младежи, мечтаещи за големия спорт. Боряна тренира художествена гимнастика от 5-годишна и е състезателка на клуб „Левски-Триадица“. Нейният първи и единствен личен треньор е Марияна Памукова. Първите участия на известната гимнастичка са от 2008 година в младежки първенства, но звездата й изгрява, когато през 2018 година в София печели сребърен медал на световното първенство в отборното класиране заедно с Невяна Владинова и Катрин Тасева. Два пъти е европейска вице-шампионка в многобоя. Носителка е и на 3 бронзови медала от първенството в Баку през 2019 година – на топка, лента и в отборното класиране. Девет пъти Боряна е държавна шампионка в многобоя. На летните олимпийски игри в Токио през 2021 година заема пета позиция в индивидуалното състезание. Обявена е за Гимнастик №1 на Европа за 2021 година.
За любовта към спорта, за силата и волята на спортистката и успехите й към върха, за истинската Боряна Калейн ни разказа Марияна Пищалова – Член на управителния съвет на българската федерация по художествена гимнастика и заместник-председател на „Левски-Триадица“.
Почитателите на талантливата гимнастичка имаха възможността не само да се докоснат до шампион от световна величина, но и до човек на изкуството. Тя рисува, обича поезията и музиката и като всяко обикновено момиче харесва обикновените, истински неща. Тя е вдъхновение за всички, които имат мечта – Мечта за триумф. Тя ни учи на търпение, което е нужно, за да дочакаме мига и да продължим напред към светлината и свободата, за да променим света.
Децата зададоха много въпроси на Боряна, снимаха се за спомен и получиха нейната книга с диск „Мечта за триумф“ като комплимент от Община Берковица, с автограф от знаменитата спортистка. Илюстрациите са дело на самата Боряна, а автор на стиховете е Мариана Добрева. Музиката е на Борислав Мирчев, който поздрави присъстващите с песента „Среща“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого - Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-94-00-2733 (3) от 22.11.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ” съобщава на заинтересованите, че със

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Поздравителен адрес по повод 21 ноември-ден на християнското семейство
Актуални Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ПО ПОВОД 21 НОЕМВРИ – ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО И ХРИСТИЯНСКАТА МЛАДЕЖ

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, Днес почитаме Въведение Богородично – Ден на християнското семейство. На този светъл ден се обръщам към вас с

ВИЖТЕ ОЩЕ »

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Книги дарени от НЛН "Йордан Радичков"
Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДАРИ НАД 40 ЗАГЛАВИЯ ОТ ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА НЛН „ЙОРДАН РАДИЧКОВ“ НА ГРАДСКАТА БИБЛИОТЕКА

Библиотека „Йордан Радичков“ – Берковица, която носи името на писателя, ще радва своите читатели с над 40 нови заглавия на

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Връчване на приза за европейски етикет и добро управление на Кмата - Димитранка Каменова
Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПОЛУЧИ КРИСТАЛЕН ПРИЗ И ЕВРОПЕЙСКИ ЕТИКЕТ ЗА ИНОВАЦИИ И ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ НА МЕСТНО НИВО

„Тази награда е признание за добрата екипна работа на администрацията и стимул да надграждаме постигнатото. Независимо от трудните времена, в

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.