Актуални Новини

ПОРЕДНИЯТ ДОБЪР ПРИМЕР – ПОЧИСТВАНЕ НА ХАЙДУШКИТЕ ВОДОПАДИ

Заедно за Берковица осъществи поредната си инициатива, свързана с опазването на околната среда и природата около град Берковица. За 5 часа десетина доброволеца събраха над 100 чувала с различен боклук, изхвърлен и разпилян по протежението на пътя от завод „Мрамор“ до Хайдушките водопади.

Акцията по почистването е  започнала от паркинга на завод „Мрамор“. Доброволците са били разделени на няколко екипа. Лошо впечатление им е направило безразборното изхвърляне на отпадъци от всякакъв тип, освен около пътя, така и в околните дерета и речното корито. Това е  направило почистването по-трудно и на моменти непосилно, тъй като достъпът до боклуците е бил затруднен от храсти, тръни, пресечен терен. Въпреки всички тези пречки акцията е вървяла  повече от успешно и чувалите със събран боклук са се множали.

Със съдействието на Община Берковица чувалите с отпадъци ще бъдат извозени. С това Заедно за Берковица успешно завършиха поредната си инициатива, целяща опазването на природата и природните забележителности.

Доброволците благодарят на всички активни хора, които показаха, че с общи усилия може да се опазва природата и да превърнем Берковица в едно по-добро място за живот.

Обръщение на Заедно за Берковица:

„Обръщаме се към всички Вас – съграждани, гости на града ни и тези, които случайно четете тези редове. Когато отидете на разходка в планината, моля, събирайте боклуците си и спомагайте за събирането на вече изхвърлени такива. Замърсяването е огромен световен проблем. То води до промяна на света, в който живеем и в който ще живеят децата ни. В този случай политиците и институциите нямат съществена вина – не са те основните заподозрени. Бъдете по-отговорни. Или поне бъдете разумни същества, каквито претенции имаме всички.“

 

Източник: „Заедно за Берковица“