Актуални Новини, Новини

ПОРЕДНИ ПОБЕДИ ЗА БЕРКОВСКИЯ КЛУБ ПО ПРИЛОЖНО КОЛОЕЗДЕНЕ

Републиканският шампионат по Приложно колоездене за възрастова група 12 – 15-годишни се провежда в два кръга. Тази година те бяха в Плевен и Видин. Участие взеха Берковица и Етрополе с по два отбора, Силистра, Видин и Враца.
Берковските деца отново показаха завидни знания по пътна безопасност, Закона за движение по пътищата и БЧК, отличиха се и с умения при майсторското управление на велосипед.
Състезателите ни от първия отбор бяха най-добри и в двата кръга, а вторият отбор завърши съответно с второ и трето място.
В индивидуалното класиране при момичетата в Плевен първа е Марина Танчева, втора – Гергана Кръстева, трета – Спасияна Желязкова и с равен брой точки – четвърти са Ива Колева и Йоанна Георгиева.
При момчетата Мартин Георгиев зае първо място, Мирослав Иванов – второ, Кристиян Радославов – трето и Пресиян Тошев – четвърто.
Във Видин Йоанна Георгиева завоюва първо място и получи купата на кмета за най-малко наказателни точки, Ива Колева е четвърта, Гергана Кръстева – пета и Спасияна Желязкова – шеста.
При момчетата отново най-добър беше Мартин Георгиев, а Мирослав Иванов – трети.
Състезателите, класирани в шестицата, бяха наградени с медали и плакети, а предметни награди получиха всички участници. Нашите състезатели се завърнаха от Плевен и Видин с още четири купи, един нов велосипед и много нови приятелства.
В крайното класиране за годината Йоанна Георгиева е първа с 21 точки, Марина Танчева – втора с 19 точки, а Гергана Кръстева – трета с 18 точки. При момчетата безапелационен победител е Мартин Георгиев с 30 точки, а Мирослав Иванов – втори с 22 точки.
Домакините и в двата града се бяха погрижили да запознаят децата с някои от забележителностите. В Плевен децата посетиха Историческия музей, а във Видин – крепостта Баба Вида.
Поради навършване на възрастта тази година беше последна за Гергана Кръстева, Спасияна Желязкова, Кристиян Радославов и Мартин Илиев, които шест години с достойнство защитаваха името на клуба и града ни.
Поздравления, победители! Бъдете все така трудолюбиви, упорити и успешни!