Актуални Новини

ПОСЛАНИКЪТ НА ИНДОНЕЗИЯ ПОСЕТИ БЕРКОВИЦА

Посланикът на Индонезия у нас Н. Пр. Бунян Саптомо посети Берковица и се срещна с кмета на града Димитранка Каменова. „Индонезия има намерение да развива икономически взаимоотношения със страни извън нашите граници, включително и с България. Това е и основната ми мисия тук. В последната година икономическият растеж на Индонезия е повече от 6%“, каза Б. Саптомо при срещата. Г-жа Каменова запозна посланика на Индонезия с икономическия профил на Община Берковица и с основните културно-исторически забележителности в града.

В областта на културното сътрудничество двете страни обсъдиха възможности за установяване на взаимоотношения между Берковица и индонезийски град. В програмата на дипломата бяха включени посещения на фирми Капаска и ЗАИ, Етнографския музей, къща-музей „Иван Вазов“ и Клисурския манастир. Посланикът участва и в презентация на икономическите възможности на Индонезия пред представители на бизнеса и образованието. На срещата присъстваха и народните представители инж. Петър Якимов и Златко Тодоров, инж. Юлиян Иванов-председател на ОбС и зам. кметовете Гергана Антонова и Радослав Найденов.

Извънредния и пълномощен посланик на Индонезия в България Н.Пр. Бунян идва от Ванкувър Канада, където е бил генерален консул.