Актуални Новини

“ПО-ВАЖНО E НЕ НАКЪДЕ ПЪТУВАШ, А С КОГО ПЪТУВАШ”

IMG_182211 и 12 септември 2018 г. – незабравими дни за всички 18 ученици от класа победител в конкурса „Клас на годината“ и награда за целогодишната им дейност.
Посетихме Благоевград, разходихме се в централната градска част, разгледахме Архитектурен комплекс „Вароша“, отидохме на кино, не пропуснахме и магазините. На връщане се докоснахме до величието на Рилския манастир. Богатата двудневна програма леко ни поумори, но накратко можем да кажем: пътувахме удобно, нощувахме комфортно, хранихме се вкусно и се смяхме дружно.
За някои ученици това беше първата училищна екскурзия и впечатленията от нея са описани в съчинението на Лилия Атанасова.

Кл. ръководител: Ани Иванова

 

Първата ми училищна екскурзия

11-12 септември 2018 г.

    Какво представлява училищната екскурзия? Забавно ли е да си в група? Добре ли си прекарва всеки на такова пътешествие? Тези въпроси винаги си ги задавах, докато най-накрая и аз отидох на училищна екскурзия и то не къде да е, а в един от любимите ми градове – Благоевград.

   Щом разбрах, че нашият клас е на първо място в конкурса „Клас на годината“, не можех да повярвам. Бях толкова развълнувана за екскурзията и с нетърпение очаквах деня, в който ще пътуваме.

    Най-сетне дойде 11-ти септември. Тръгнахме рано, за да пристигнем там също по-рано и за да имаме време за разходки. Пътуването беше много приятно. Унесохме се в разговори, пяхме и съвсем не забелязахме как неусетно мина времето. Пристигнахме в хотел „Дива“. Самото име на комплекса подсказваше, че ни очаква нещо необикновено. И наистина беше така. След като се настанихме и си починахме малко, тръгнахме на разходка из Благоевград. Аз и моите приятели разгледахме магазините и мола, купихме си разни неща и се разходихме из старата част на града. Беше вълшебно. Вечеряхме в ресторанта на хотела, където храната беше невероятна и приготвена с любов. След това с моите приятелки си направихме пижамено парти.

    На сутринта станахме рано, закусихме, сбогувахме се с Благоевград и отпрашихме за Рилския манастир. Разходихме се там, помолихме се за здраве и си взехме по нещо за спомен. Последната ни дестинация за екскурзията беше град Рила. Обядвахме в града, след което се качихме в автобуса, за да пътуваме обратно към Берковица. Беше ни тъжно, че екскурзията е към своя край, но със сигурност знаехме, че преживяхме два дни, изпълнени със смях, забавления, но и поуки.

    Това беше първата ми училищна екскурзия. Макар и кратка, от нея научих, че е по-важно e не накъде пътуваш, а с кого пътуваш. Прекарах си много яко и със сигурност ще отида пак на училищна екскурзия.

Лилия Атанасова

* Вълнуващото преживяване е подарено от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните на учениците от бившия 7.б клас на Трето ОУ „Иван Вазов“ във връзка с конкурса „Клас на годината“ 2017/2018 г.