Актуални Новини

ПО ПОВОД 180 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ОРГАНИЗИРА ВИКТОРИНА ЗА ЖИВОТА И ДЕЛОТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

Днес 04.05.2017 г., от 13:00 часа във всички училища на територията на Община Берковица се проведе Училищният кръг на Общинска викторина по повод 180 години от рождението на Васил Левски. Победителите от всяко училище ще бъдат наградени на 24 май от Кмета на Община Берковица инж. Милчо Доцов. Общинският кръг на викторината ще се проведе на 08.06.2017 г.

Регламент:

* Викторината ще се проведе в два етапа:

– Първи етап: училищен;

– Втори етап: общински.

 

* Срок за провеждане на училищния етап – 31 май 2017 г.

* Срок за провеждане на общинския етап – 15 юни 2017 г.

 

* Участиците се разделят на две възрастови групи:

– V-VІІ клас

– VІІІ-ХІ клас

 

* В конкурса могат да участват само ученици от Община Берковица.

 

* Всяко училище излъчва по трима ученици, класирали се на І-во, ІІ-ро и ІІІ-то място, които ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди, осигурени от Община Берковица и ще участват в общинския етап.

 

* Състезанието в училищата се провежда по предварително изпратени въпроси, които са еднакви за всички учебни заведения според възрастовите групи.

* Професионално жури ще определи победителите в общинския етап за двете възрастови групи.

* Награди в общинския етап:

–  Таблети за  І-вите места в двете възрастови групи;

– Предметни награди за класираните на ІІ-ро и ІІІ-то място в двете възрастови групи;

* Класираните на І-во, ІІ-ро и ІІІ-то място в двете възрастови групи ще бъдат наградени по време на официалното честване на годишнината на паметника на Васил Левски на 18 юли 2017 г.