Актуални Новини

ПРАВНУК НА СЪРАТНИК ОТ БОТЕВАТА ЧЕТА ИЗНЕСЕ УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ

IMG_7726В „Урок по родолюбие с Ботев” се включиха днес ученици от училищата в Берковица. Искрен Красимиров, превъплътен в ролята на Христо Ботев, проведе атрактивен урок по родолюбие пред децата – да обичаш Родината и славиш нейните герои. В препълнената зала на Детски център „Камбанка“ кметът на Община Берковица инж. Милчо Доцов откри урока по родолюбие с думите: „Трябва да сме горди с нашата история и тази на Берковица, както и с великите българи. Ще ви цитирам любимите ми думи на Апостола – Да бъдем равни с другите европейски народи зависи от задружните ни сили.“

IMG_7721С много емоция и плам Искрен Красимиров, превъплътен в ролята на Христо Ботев запозна децата с известни факти от живота и делото на великия революционер. Бяха прожектирани част от филмите за Христо Ботев и Иван Вазов, а в края бе показан и част от филма за Васил Левски: „Лъвский: Европеец в Българско” – посветен на 180-ата годишнина от рождението на Апостола на свободата, който в момента се снима.

В края на емоционалния урок  част от учениците, водени от Искрен Красимиров, облечен в пълна бойна униформа, направиха шествие по бул. Мрамор и положиха венец на паметника на Васил Левски. Да помним него и неговите завети, това е целта на проведения урок.

IMG_7729Искрен Красимиров  е автор на проекта „НЕзабравимата България”, който е стартирал преди няколко години с филм за Ботев, следван от различни патриотични възстановки, издаване на патриотични книги и други дейности в тази сфера. „Тогава решихме, че всички тези патриотични инициативи трябва да бъдат съсредоточени в един проект и избрахме името  „НЕзабравимата България’, защото героите не трябва да се забравят”, споделя Искрен Красимиров. Всяко дете и възрастен трябва да намери истината за героите в себе си, убеден е той.