Актуални Новини

ПРАЗНИК НА ВТОРО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“ – БЕРКОВИЦА

1Повече от половин век Второ основно училище празнува своя празник на рождената дата на Христо Смирненски – 30 септември.
Облечени в училищните униформи, тържествени и развълнувани, учениците от 7.а клас с класен ръководител Валя Крумова представиха литературно-музикална програма.
Незабравимите образи от картините на големия град в стиховете на „Старият музикант“, „Уличната жена“, „Цветарка“, „Жълтата гостенка“, „Братчетата на Гаврош“, сатиричните стихотворения „Зъботраканица“, „Кихавица“, „Черешка“ докоснаха душите и сърцата на ученици и учители. Особено вълнуваща бе песента „Ний“, изпълнена под съпровод на акордеон от г-н М. Шейнов.

2С вярата за щастливо детство, радост, светлина и красота в утрешния ден, въплътени в стихотворението „Вяра“, завърши кратката програма на седмокласниците.
Сърдечен поздрав към всички отправи директорът на училището г-жа В. Недкова.
В рамките на празника бяха проведени щафетни игри между ППГ и 1. Клас, футболна среща и топка над въже между четвъртите класове, състезание по волейбол, бадминтон, тенис на маса и баскетбол, в които участваха ученици от всички класове.
Поколения ще прекрачват прага на училището с чувство на преклонение, обич и признателност към „слънчевото дете на българската поезия“ Христо Смирненски.