Актуални Новини

ПРАЗНИК НА ДОБРОТО В БЕРКОВИЦА

img_8027На 15.12.2016 г. от 17.00 часа в детски център „Камбанка“ на специална церемония  д-р Илиян Тимчев – Председател на ОбС и зам.-кметовете Радослав Найденов и Ася Велиславова наградиха отличените ученици в конкурса „Добрите дела“, организиран от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Община Берковица. Празникът на доброто се организира за трета поредна година.

Той е израз на нашата убеденост и вяра в това, че ежедневно сред нас, img_8037около нас, десетки непознати, млади и стари добротворци, хора с големи сърца, вършат добри дела. Тази година след проведени вътрешноучилищни кръгове до финалния кръг достигнаха 36 деца и четири цели класа. На събитието присъстваха освен финалистите, техните родители и близки, техните съученици, приятели, директори на училища и детски градини, учители и много граждани на Община Берковица, които се запознаха с добрите дела на нашите деца и празнуваха заедно вършенето на добро.

img_8087Специални грамоти бяха връчени и на децата, достигнали до вътрешноучилищните кръгове. Същността на човешката природа се корени в десетките хиляди най-обикновени прояви на добро, които съпътстват нашите дни. БЛАГОДАРИМ ВИ, ДЕЦА, ЗА ИЗВЪРШЕНИТЕ ОТ ВАС ДОБРИ ДЕЛА !

Община Берковица и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните награди с Грамота за специален принос и заслуги в превантивната работа с деца своите най-сърцати и всеотдайни полицаи:

  1. Инспектор Николай Славчев Стоянов – полицейски инспектор в Районно управление на МВР – Берковица, който води и отговаря за Детското полицейско управление на 2. ОУ
  2. Младши експерт Боян Георгиев Иванов – младши полицейски инспектор в Районно управление на МВР – Берковица, който води и отговаря за Детското полицейско управление на 1. ОУ
  3. Младши експерт Денислав Красимиров Кацарски – младши полицейски инспектор в Районно управление на МВР – Берковица, който води и отговаря за Детското полицейско управление на 3. ОУ
  4. Инспектор Пламен Иванов Панайотов – инспектор Детска педагогическа стая към Районно управление на МВР – Берковица.
  5. Младши експерт Пламен Петров Първанов – младши полицейски инспектор в служба „КОС“ на Районно управление на МВР – Берковица.

В края на тържеството всички се насладиха на прекрасните изпълнения на талантливите госпожици от Модерен балет „Адреналин“  с ръководител Пламена Илиева. Те представиха един много емоционален и  цветен спектакъл, наречен  „Червената шапчица“. Бурни изпълнения получи и 6-годишната Мария Иванова, която поздрави добротворците с песните „Празник“ и „Тръгва детския влак“, както и стихотворението „При мама и при татко“.  Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните награди талантите и всички деца на празника с огромни торти и шоколадови лакомства.

 

Мили деца, пожелавам ви да продължите да бъдете преди всичко добри хора, да мечтаете и да дерзаете за един по-добър свят за всички нас, да си поставяте високи цели и да ги постигате.

На вашите родители, учители и близки желая да бъдат ваши вдъхновители, ваши високи примери и авторитети, които вие с радост да следвате.