Актуални Новини, Новини

ПРАЗНИЧНО ПРИВЕТСТВИЕ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА

Кмет Община Берковица

Уважаеми съграждани,

В навечерието на святата нощ, когато светът с нетърпение очаква Христовото Рождество и с трепет посреща вече прекрачващата прага Нова година, когато всеки гледа с надежда към 2022 и тихо се моли за божието благоволение, за мир и благодат, здраве и благоденствие, когато вярата в по-доброто предстояще отваря хорските сърца за съпричастност и милосърдие към ближния, нека си пожелаем спокойни и щастливи бъдни дни, сбъднати мечти, сполука, обич и късмет,  доверие, успех и просперитет.

Съхранявайки традициите, наследени от нашите деди, нека почувстваме магията на празника и да я предадем на нашите деца. Нека бъдем добронамерени, състрадателни, отговорни и да изпълним сърцата си с любов, доверие и топла човешка взаимност! Нека има светлина в домовете ни и надежда в душите ни! Нека чистотата и смирението на святата Коледна нощ се превърнат в повод да се опрем на вярата си, да послушаме вътрешния си глас, да проявим доброта към ближния!

Вярвам, че Коледният дух ще окрили сърцата ни за добри дела и ще ни даде сили и топлина, за да подкрепяме, да споделяме насъщния и да посвещаваме усилията си не само на собственото си добруване, а и на всеки в нужда, защото Коледа е урок по доброта и празник на подареното време на хората.

Пожелавам Коледната магия да оцвети личния ни свят в цветовете на човечността и великодушието, да го посипе с нюанси от добродетели и да докосне сърцата ни с вълшебството на добротата.

        Топла и споделена Коледа! Здрава, мирна и благословена Нова година!

ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА

Кмет на Община Берковица