Актуални Новини, Новини

ПРЕДСТАВЯНЕ НА РОМАНА “ТАЙНАТА НА ДИМАНА” ОТ ВИЛИЯ БОРИСОВА В БЕРКОВИЦА

книга на Вилия Борисова

Нека си спомним за нея – нашата Вилия Борисова, отдавайки дължимото на най-значимото ѝ литературно произведение, романът “Тайната на Димана”. На 3 февруари 2023 (петък), от 17:30 часа в малкия салон на читалището в Берковица романът ще бъде представен от Анелия Андонова, издател и управител на издателска къща „Бард“. НЧ “Развитие – 1928”, с. Замфирово ще съдейства с материали за фото изложба, която да пренесе посетителите на събитието във времето и мястото, където се развива голяма част от действието на романа, а именно в с. Замфирово!
За Вилия Борисова
Родена в с. Замфирово през 1956 година. Завършила гимназия в Берковица и учителски институт в Силистра. Магистър-филолог от СУ „Св. Климент Охридски“. Десет години е преподавател по български език и литература. Работи в продължение на 16 години във вестник „Ком“ – Берковица като редактор, главен редактор и управител. Кореспондент на Българското национално радио, програма Христо Ботев и редица регионални вестници.
За романа
Има едно място някъде в Северозапада, сгушено между обрасли с дъб и леска баири, които предхождат букови гори, разбиващи се на изумрудени вълни в подстъпите към гологлавия връх Ком… Тук е Горно усое. Тук започва и историята, белязана от родово проклятие, кърваво злато, греховна любов, кръвосмешение, убийство… Многопластов, земен, но с нотка на мистичност, романът поставя вечните въпроси за човека и неговото място в света, за любовта и свободата, за достойнството и падението, за възмездието и прошката.
Бъдете с нас! Нека си спомним за Вилия и научим повече за историята и написването на заветната ѝ книга “Тайната на Димана”!