Актуални Новини

ПРЕДСТОИ КУЛМИНАЦИЯТА В  ПРОГРАМАТА ЗА ПРАЗНИКА НА БЕРКОВИЦА

Броени часове остават до гостуването на берковска сцена на сръбския изпълнител Дарко Филипович. Тази вечер от 20:00 часа любителите на сръбската музика ще могат да се насладят на изпълненията на певеца в продължение на 90 минути. Духът на сръбската вечер ще бъде допълнен с вкусна скара. На 8 септември – Рождество на Пресвета Богородица, празничната програма започва със Света литургия, празничен водосвет и освещаване на курбан за здраве и успех на жителите на Община Берковица в храм “Рождество на Пресвета Богородица”. Очаква се лично Видинският митрополит Даниил да води службата и да благослови вярващите. В 11:00 часа кметът инж. Милчо Доцов и официалните му гости от чужбина ще се разходят по алеята на занаятите, където ще бъде открита изложбата „Произведено в Берковица“. Лично кметът ще поздрави местните занаятчии и ще им връчи специални грамоти. Официалното честване на празника стартира в 19:00 часа на пл. „Йордан Радичков“. В 19:30 часа е празничното обръщение на Кмета на Община Берковица, поздравления от официалните гости и връчването  на Годишните награди за изключителен принос към Община Берковица за 2018 г. Началото на музикалните изпълнения в празничната вечер ще дадат Трио „Тенорите“, които ще поднесат богат и цветен репертоар от класическа и поп, българска естрадна, възрожденска, рок, джаз и етно музика. Тържествата ще продължат с едночасов концерт на поп фолк звездата Райна.

В края на вечерта жителите и гости на града ще могат да се насладят на тържествената заря под звуците на химна на Берковица.

Дългоочакваният фестивал на духовите музики – БДМ фест, ще бъде на 9 септември. Още в 14:00 часа на свободна сцена в градската градина оркестрите ще започнат своите изяви. Точно в 17:00 часа с дефиле, водено от мажоретен състав към НЧ „Иван Вазов-1872“ духовите оркестри ще преминат през пл. „Йордан Радичков“.  Специални гости на феста ще бъдат Руслан Мъйнов и оркестър „Тимочки веселяци“, Сърбия.