Актуални Новини, Новини

ПРЕКРАСНИТЕ МЛАДИ ПЕВИЦИ EЛИНА И НИКОЛ ОТ БЕРКОВИЦА С 5 НАГРАДИ

МЛАДИТЕ ПЕВИЦИ EЛИНА И НИКОЛ ОТ БЕРКОВИЦА С 5 НАГРАДИ

Елина Тодорова и Никол Иванова от ОШИ към НЧ „Иван Вазов – 1872“ – Берковица, които покориха берковската сцена с прекрасното си участие на концерта на обичаната от нас Силвия Кацарова на 06.09.2021 г., се представиха блестящо на международния конкурс за млади поп изпълнители „Сребърна Янтра“ във Велико Търново.
Деветнадесетото издание се проведе онлайн с участие на изпълнители от 22 държави.
Елина Тодорова и Никол Иванова са ученички от 12б клас в ПГ „Д-р Иван Панов“, техен вокален вокален педагог е композиторът Камен Пунчев.
Като солистки в категория „Роден език“ момичетата имат по едно 1. място. Елина Тодорова с песента „Една сълза“ на Нели Рангелова, а Никол Иванова с песента „Присъда“ на Лили Иванова. В категория „Световен хит“ Никол Иванова е на 2. място с песента „I have nothing” на Уитни Хюстън. Като дует момичетата имат едно 1. място в категория „Роден език“ с песента „Чуй ме“ на Орлин Горанов и Мариана Попова, две втори места в категория „Песен от филм или мюзикъл“ с песента “You’re the one that I want” на Джон Траволта и Оливия Нютън Джон, от филма „Брилянтин“, и категория „Фолклор“ с песента „Вечеряй Радо“. Момичетата спечелиха и трофея за дуети, който се присъжда на участник с най-висок резултат и не може да бъде поделян. Също така получиха покана и 50% отстъпка за участие на конкурс в Украйна.
Пожелаваме им покоряване на много върхове и творчески заряд. Не спирайте да създавате красота и емоция от думи и ноти!

Прекрасното изпълнение на песента “Вечеряй, Радо” може да видите ТУК