Актуални Новини

ПРИЕМНА ГРИЖА В ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

В община Берковица вече има две утвърдени със заповед на РДСП- гр. Монтана приемни семейства. Те с нетърпение очакват процеса на напасване и настаняване на дете в дома им. Община Берковица напомня на своите граждани, че всеки, който желае да стане приемен родител може да получи повече информация от Екипа по приемна грижа и да подаде заявление. Проектът „И аз имам семейство” предоставя възможност на всеки, който иска и може да положи грижи за дете в нужда. Приемният родител е човекът, който може да помогне на едно дете да премине през изключително болезнен етап в своя живот, да го дари с обич, да се гордее с постиженията му и да го научи на всички важни неща, които да му дадат шанс да има един ден своето нормално бъдеще.

Освен доброволна, приемната грижа може да бъде и професионална. Така всеки, който желае може да се реализира и като професионален приемен родител, да бъде учител и ментор за едно дете, да се заеме с отговорната задача да го възпитава и закриля.

Предвидени сa възнаграждения за всеки желаещ  да предоставя приемна грижа след като се сключи  договор с Кмета на Община Берковица.

Екипът по приемна грижа вярва, че ще се намерят добри хора в нашата община, които имат любов и място в сърцата си за деца, които искрено копнеят за семейство.

Всяко дете има нужда от семейство.Станете приемни родители и дарете частица надежда за децата на България. Благодарим Ви !!! С уважение :Екип по приемна грижа Община Берковица.

За информация: тел. 0953 /89-135, Община Берковица, стая 305

 

 

Вашият коментар