Актуални Новини

ПРИЗИВ

По повод инициативата на фондация „Безопасни улици за Валя”, озаглавена „Минута за децата, за които първият учебен ден няма да се състои”, Областният управител г-н Ивайло Петров призовава всички учебни заведения от областта да се присъединят към идеята и на 17 септември по време на церемонията по откриване на новата учебна година всички заедно да почетем паметта на жертвите по пътищата на страната с едноминутно мълчание.
За целта, следвайки указанията на министъра на вътрешните работи, през първия учебен ден, в началото на училищните тържества, присъстващите да се приканят от водещия на тържеството да запазят едноминутно мълчание в памет на децата – жертви на пътни катастрофи. Непосредствено преди това за кратко време (около 30 секунди) да бъдат включени звънците на училището. След едноминутното мълчание водещият на тържеството да отправи призив към всички граждани и към подрастващите да правят всичко необходимо и възможно за недопускане на пътни злополуки и опазване на човешкия живот и здраве в пътното движение.
Нека през новата учебна година всички ние – участници в движението по пътищата бъдем по-разумни, по-внимателни и по-предпазливи в своите действия на пътното платно. Нека дадем шанс на младите да изживеят своето детство по-спокойно и безопастно и за бъдещите поколения да създадем единна култура за движение по пътищата.

Вашият коментар