Актуални Новини

ПРИЗОВИ МЕСТА ЗА БЕРКОВЧАНИ НА ФЕСТИВАЛА „МАРА ВРАЧАНКА“

снимка "Конкурент"Певческите групи „Шарено герданче“ от Враца и „Еделвайс“ от Варна станаха победители в категория „Групи за стари градски песни“ на осемнадесетото издание на фестивала „Мара Врачанка“, който се проведе в събота – 14 октомври във Враца. На престижното второ място се наредиха „Незабравими спомени“ от с. Арбанаси, „Кармелита“, с. Червена вода, Русе и група „Мераклиите“ от Берковица. Третото място си поделиха групите „Колорит“, Перник, хор „Славей“ от гр. Елена и „Чаровни години“ от Белоградчик.

При дуетите първото място отиде при Панталей Синигерски и Кристин Златков от Берковица, второто място грабнаха Калинка Андреева и Таня Славчева от с. Голямо Пещене и трети се класираха Радка Михайлова и Ангелинка Йотова от ПК „Веслец“, Враца.

Първото място при индивидуалните изпълнители спечелиха Елена Кожухарова от Варна и Велин Павлов от Чипровци. На второ място се наредиха Динка Николова от Враца и Тодор Стефанов от с. Арбанаси, а третото място грабнаха Веска Георгиева от Правец и Ани Момчилова от София.

Изпълнителите бяха оценявани от жури с председател Бони Милчева и членове Томислав Аспарухов и Димитър Панов. Наградените получиха плакет и грамота.

В осемнадесетото издание на Празника на старата градска песен „Мара Врачанка“ участваха над 370 изпълнители от 24 населени места от България.

/снимки: www.konkurent.bg/