Актуални Новини

ПРИЗОВИ МЕСТА ЗА УЧЕНИЦИ ОТ ПЪРВО ОУ „Н. Й. ВАПЦАРОВ“

Ученици от Първо основно училище „Н.Й.Вапцаров” завоюваха първите места на областните  кръгове на олимпиадите по различните учебни предмети за учебната 2014 – 2015 година.
През месец февруари се проведоха областните кръгове на олимпиадите по различните учебни дисциплини за учениците от основните училища и гимназиите. Вече са ясни и резултатите от тях.

На областния кръг на олимпиадата по български език и литература за VII клас първо място заема Благовест Сашов Каменов с максимален брой точки и се  класира за националния кръг на олимпиадата по БЕЛ в гр. Кърджали на 25.04. – 26.04.2015 г. За VI клас първото място е за Бояна Георгиева Николова също от I ОУ с Отличен (6.00).
По математика – VII клас – първо място отново е за Благовест Сашов, а за VI клас Бояна Николова дели второто място с Ива Желязкова от ПМГ – Монтана.
И на областния кръг по география за VII клас първите три места са за учениците от Първо основно училище – Александър Петров  заема I място, Благовест Каменов – II място и Диана Матерова – III място.
Благовест е с най-голям брой точки и на олимпиадата по физика и астрономия, а Диана Матерова е на второ място на олимпиадата по биология и здравно образование, след ученик от ПМГ.