Актуални Новини, Новини

ПРИЗОВО ПЪРВО МЯСТО ЗА БЕРКОВСКИЯ КЛУБ ПО ПРИЛОЖНО КОЛОЕЗДЕНЕ

На 14 и 15.05.2021 г. в гр. София се проведе I кръг от Републиканския шампионат по Приложно колоездене за деца във възрастова група 10-12 години.

Състезанието включваше решаване на листовки от Закона за движение по пътищата, самостоятелни задачи, свързани с правилата за движение на велосипедисти и пешеходци, отборни теоретични задачи и майсторско управление на велосипед.

За пореден път децата на Берковица показаха най-добри резултати, както на практика, така и на теория.  В индивидуалното класиране при момичетата Спасиана Желязкова зае първо място, а Анна-Хрисиана Григорова и Марина Танчева съответно четвърто и пето място. При момчетата Мартин Илиев се нареди втори, Кристиан Радославов – трети и Ян Бахледа Шелига четвърти. Отборно децата на берковския клуб завоюваха призовото първо място. В този кръг взеха участие отбори от София, Силистра, Челопеч, Пирдоп, Етрополе.Следващите кръгове в тази възрастова група ще се проведат в Благоевград, Силистра и Ямбол. На 21 и 22 май започват и кръговете на 12-15-годишните. Целта, която са си поставили състезателите от клуба, е да завоюват и тази година Купата за Комплексен победител.

Поздравления за всички състезатели! Здраве и успехи!

watermarked-received_328731955270449watermarked-received_842149866646174