Актуални Новини, Новини

ПРИЗОВО ПЪРВО МЯСТО ЗА РЪГБИ КЛУБ „БАЛКАНСКИ КОТКИ“

За поредна година Ръгби клуб „Балкански котки“ стана държавен шампион по Ръгби 7 за мъже. Момчетата от Берковица победиха на финала НСА с убедителното 42:21 и заслужено ликуваха със златните медали. На 20.06.2020г се състоя държавното първенство по ръгби 7 за мъже, където „Балкански котки“ бяха в група с „Локомотив“ и „НСА“. Първият мач на котките беше срещу отбора на „Локомотив“ София, на който те видимо доминираха над противника и победиха с 4:0 есета.

Следващият мач от групите беше срещу „НСА“, на който „Балкански котки“ претърпяха първата си загуба в този формат от четири  години насам и това класира отбора втори в груповите фази и го изпрати на полуфинал с първия отбор от другата група на „Валяците“ от Перник.

На полуфинала котките поправиха грешките от предния мач и уверено победиха „Валяците“,  класирайки се за финал и реванш с „НСА“.

На финала, противно на очакванията, след първия мач с „НСА“, шампионите от Берковица показаха класа и себераздаване и с невероятното си представяне напълно заслужено заеха призовото първо място.