Актуални Новини, Община Берковица

“ПРИКАЗКИ ОТ БЪЛГАРИЯ”

На особено силен интерес се радва изложбата на берковския художник Милчо Спасов „Приказки от България“, която бе открита днес в Клуба на народния представител /в Парламента/. За ценителите на изящното изкуство изложбата предлага над 30 платна на художника. Сред официалните гости на събитието бяха народните представители инж. Петър Якимов и д-р Илиян Тимчев, председателят на ОбС – Берковица инж. Юлиян Иванов и зам. кметът Радослав Найденов, които поднесоха своите поздравления на художника.

Милчо Спасов признава, че се вдъхновява от българското село, от неговите вълнения, болки и радости.  За творчеството на художника  Йордан Радичков пише: „…Всичко някак си е обгърнало и забулено внимателно и нежно от четката на художника, цветовете са приглушени, няма високи децибели. А и ехо няма… Той е художник, който не хитрува, а благоговейно докосва с четката си своя малък планински свят, за да не го наруши или нарани по невнимание.”

Картините на художника внушават радост и любов към света. “Когато творецът изпитва хубави чувства, ги предава на публиката чрез платната си”, обяснява Спасов. Може би и заради това от живописните му картини остават запленени не само българи, но и чужденци. “Когато дойдат у нас, туристите искат да отнесат късче от България със себе си и го намират в моите платна, във всяко от които съм разказал по една истинска приказка…”, казва художникът.

Милчо Спасов успява да съхрани в себе си – усещането за радост, ведрото чувство, емоционалната свежест. Тази свежест е неповторимо, покоряващото в платната на художника.