Актуални Новини, Новини

ПРИКЛЮЧИ НАЦИОНАЛНИЯТ ЕКОТУРНИР ПО КАРАТЕ И ДЖУ ДЖИЦУ В БЕРКОВИЦА

На 05.06.2021 г. , за първи път в град Берковица, се проведе Национален екотурнир по карате и джу джицу, организиран от Община Берковица и Централ Полис Карате Джу Джицу Клуб – Берковица.

След оспорвана надпревара в различните дисциплини – Дуо, Ката и Макивара, първото място отборно, със седемнадесет медала и купата на турнира, бе завоювано от ЦПКДК – Бургас, с инструктор сенсей Венелин Русинов. Купата за второ място грабна ЦПКДК – Кнежа, с 13 медала, с инструктор сенсей Добромир Грамов. На трето място, с 12 медала, се нареди Компас – Монтана, с инструктор Сергей Тихолов. Четвърто място на турнира, с 11 медала, извоюва ЦПКДК – Берковица, с инструктор сенсей Пламен Първанов.

В дисциплината „Дуо“, Берковският клуб се пребори за две втори и едно трето място: 2-ро място момичета – Лили Красимирова и Ива Колева, 2-ро място момчета – Веселин Александров и Карло Митов, 3-то място смесена двойка – Селина Стоянова и Марио Колев.

В дисциплината „Ката“ нашият клуб завоюва едно второ и четири трети места: 2-ро място момичета – Лили Красимирова, 3-то място момичета – Ива Колева, 3-то място момичета – Цвети Игнатова, 3-то място момчета – Веселин Александров, 3-то място момчета – Красимир Кацарски. Достойно бе представянето в турнира и на берковския състезател Мариян Евлогиев, за когото това бе първо състезание.

watermarked-DSC07225Медалите и купите на победителите бяха връчени на участниците от Генералния секретар на Българската джу джицу федерация г-н Милен Генчев и представителя на Община Берковица Илиян Иванов.

Състезанието бе закрито от Главния Инструктор на ЦПКДК шихан Тони Петров, който даде висока оценка за организацията и провеждането на турнира, като подчерта, че всички участници и гости на спортното събитие са възхитени от нашия град. Шихан Петров връчи Благодарствен плакет за кмета на Община Берковица г-жа Димитранка Каменова, като благодари за финансовата и организационна помощ и подкрепа, оказана от Община Берковица, за провеждането на турнира.

watermarked-DSC07185Първият по рода си Еко турнир по карате и джу джицу, проведен в град Берковица, е вече факт. Надяваме се в бъдеще този турнир да добие популярност и в следващите години да се развие като ежегоден и традиционен за нашия град.