Актуални Новини, Новини

ПРИКЛЮЧИ ПЪРВИЯТ ФУТБОЛЕН ТУРНИР „БЕРКОВИЦА КЪП 2020“

На 5 и 6 септември 2020 г. на стадион „Мрамор“ в град Берковица се проведе първият футболен турнир „Берковица къп 2020“. В състезанието по футбол на малки врати участваха 16 отбора, които бяха разделени в 4 групи. Първо място извоюва отборът на „Северозапад“ с капитан Цветелин Анжелов (гр. Берковица), втори се класира отборът на „Ком Берковица“, на трето място – ФК „Кристал Лом“ и на четвърто място отборът на „Борусия Берк“.

Бяха връчени индивидуални награди за голмайстор на Любомир Веселов („Ком Берковица“) , за най – индивидуален играч на Пламен Ненов ( „Ком Берковица“) , за най-добър млад играч на Георги Минчев и за най-добър вратар на Венелин Иванов („Борусия Берк“).

Отборът победител в „Берковица къп 2020“ получи грамота и парична награда от 300 лева. Състезателите от отбора, класирал се на второ място, получиха медали и парична награда в размер на 150 лева, а на трето място – медали и парична награда от 100 лева. Зам.- кметът на Община Берковица Спаска Георгиева лично връчи купата на призьорите.

Организаторите заявиха, че ще продължават да развиват този формат и се надяват в следващите турнири да вземат участие още повече отбори, които да се докоснат до футболната магия.

На празника бяха връчени и специални грамоти от Община Берковица на момчета и момичета от гр. Берковица – Борислав Георгиев, Инна Найденова, Искрен Здравков и Симеон Антонов, участвали в Републиканското първенство по канадска борба в Банско на 15 и 16. 08. 2020 година.

watermarked-DSC01480watermarked-DSC01445