Актуални Новини

ПРИКЛЮЧИ ПETATA РАБОТНА ВИЗИТА ПО ПРОЕКТ ПО РЕГИОНАЛНИ ПАРТНЬОРСТВА НА СЕКТОРНА ПРОГРАМА „КОМЕНСКИ”

DSC03663В рамките на периода от 26-ти май до 1-ви юни 2015 г. Община Берковица бе домакин на последната работна среща в България, организирана по проект „Превенция и образование – сътрудничество между местните власти и полицията, насочено към училищата и образователните институции”, реализиращ се по секторна програма „Коменски”, Регионални партньорства на Програмата „Учене през целия живот”.

DSC03701Делегацията от Полша бе представена от служители от Полицейско Управление, гр. Елбльог, Гимназия №6, гр. Елбльог, Общообразователна и техническа Гимназия, гр. Елбльог и представител на Община  Елбльог. От българска страна в работните срещи взеха участие представители на Общинска администрация Берковица, както и месните партньори по проекта – Районно Управление Полиция гр. Берковица, Гимназия „Д-р Иван Панов” и Трето основно училище „Иван Вазов”.
На 27 май партньорите по проекта посетиха Гимназия „Д-р Иван Панов”, където се състоя дискусия на тема „Обмяна на опит и добри практики в областта на превенция на насилието и заплахите за учениците в училищата и начина за създаване на програми за превенция между местните власти, полицията и училища“. На 28 май делегацията присъства на официалното откриване на 23-то издание на Международния детски фестивал на изкуствата „Лачени обувки“. След което посетиха Районно Управление Полиция гр. Берковица, където се запознаха с работата на своите колеги и успяха да разгледат ареста и базата с която, разполага полицията. При посещението на делегацията в гр. Монтана беше посетен Център за професионална квалификация на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението” – Монтана, където партньорите научиха повече за процедурите и проектите, по които се работи в момента. В програмата беше включено и посещение на жандармерията в Монтана. На 29 май се състоя заключителна работна среща в сградата на общинска администрация, където кметът г-жа Димитранка Каменова раздаде сертификати на всички участници по проекта. Партньорите от Полша успяха да проследят и състезанието между двете детски полицейски академии на Първо ОУ „Никола Вапцаров“ гр. Берковица и Второ ОУ  „Христо Смирненски“ гр. Берковица, което се състоя на градския стадион.
Проектът ще се реализира до края на месец юли 2015. Предстои и последната работна визита на българската делегация в община Елбльог, която ще се състои от 7-ми  до 12-ти юни 2015 г.