Актуални Новини, Новини

ПРОВЕДОХА СЕ КОНСУЛТАЦИИ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ СЪСТАВА НА ПСИК ЗА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА И ПОПЪЛВАНЕ НА НЕЗАЕТИ ШЕСТ БРОЯ МЕСТА В СИК

Днес, 15.03.2021 година, в Заседателната зала на Общинска администрация – Берковица, се проведоха консултации за определяне състава на ПСИК за провеждане на изборите за Народно събрание на 04.04.2021 година, на основание чл.91 от Изборния кодекс и Решение № 2117-НС от 22.02.2021 г. на ЦИК с представители на парламентарно представените  партии и коалиции в 44-то Народно събрание и партиите и коалициите, които имат избрани членове на Европейския парламент от РБ, но не са парламентарно представени.

На срещата присъстваха Димитранка Каменова – Кмет на Община Берковица, Биляна Стаменова – Секретар  на Община Берковица, Апостол Иванов – Юрист на Община Берковица и представители на ПП и коалиции, както следва: ПП „ГЕРБ” – Деян Еленков; КОАЛИЦИЯ“БСП  ЗА БЪЛГАРИЯ“ – Ангел Ангелов; ПП“ДПС“ – Добромир Йоцов; КОАЛИЦИЯ „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ“: НФСБ -Петко Пачев, ПП“АТАКА“ – Галя Петрова; ПАРТИЯ „ВОЛЯ“ – Лилия Каменова.

Проведените консултации бяха относно определяне състава за 1 брой ПСИК за хора с увреждания и 1 брой ПСИК за лица, поставени под карантина, както и за СИК в МБАЛ – Берковица. Бе направено и разпределение на 6 броя членове от квотата на КОАЛИЦИЯ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“.