Актуални Новини

ПРОДЪЛЖАВА ОПЕРАЦИЯТА ЗА КОНТРОЛ НА СКОРОСТТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНАТА

На 17.04.2018 г. между 08,00 ч. и 20,00 ч. на територията на гр. Берковица е проведена специализирана полицейска операция по безопасност на движението – „скоростни режими – TISPOL“. Заснети са 10 видеоклипа на МПС с превишена скорост. Проверени са 2 МПС и 6 лица. Съставен е акт по Закона за движение по пътищата (ЗДвП) и 2 акта по Закона за българските лични документи (ЗБЛД).

Днес, 18 април, от 06.00 часа до 06.00 часа на 19 април тече 24-часова специализирана операция – „контрол на скоростта – TISPOL”. Цели се както постигането на възпитателен ефект, така и постигането на основен превантивен ефект сред шофьорите. Идеята е чрез подобни акции да бъде намален пътнотранспортния травматизъм. В днешната акция до момента „Пътна полиция“ – Берковица е заснела 7 броя клипа с нарушения за скорост над разрешената. На територията на Община Берковица полицейските екипи са разположени по пътищата от II  и III клас и общинската пътна мрежа.

От областната дирекция на МВР – Монтана съобщават, че на територията на цялата област, както в светлата, така и в тъмната част на денонощието, ще бъдат използвани всички налични технически средства за контрол на скоростта – радарни измерители и автоматични технически средства и системи. В операцията ще бъде използвана и нова преносима лазарна камера, която е в експлоатация от 12 март. През цялата седмица до неделя (22 април) се провеждат специализирани полицейски операции за контрол на скоростта. Това е заложено в календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и подобни операции ще има на територията на цялата страна.