Актуални Новини

ПРОДЪЛЖАВА ФЕСТИВАЛЪТ НА РОДОЛЮБИЕТО И НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО В БЕРКОВИЦА

IMG_8153Днес е вторият фестивален ден на „Балканът пее и танцува“. Поройният дъжд не попречи на съставите от страната и региона да пеят и танцуват с онзи плам, характерен за българина. Препълнения салон на НЧ „Иван Вазов-1872“ се огласяше от бурните аплодисменти на публиката. И днес всички състави се представиха на изключително добро ниво. Възторжени възгласи и много аплодисменти получи детския състав на Дунавци с ръководите Стефан Петров. Малките танцьори показаха танцово умение, а усмихнатите им лица очароваха малки и големи. Кулминация в техните изпълнения бе развяването на българския трибагреник и чувството на гордост и патриотизъм, което изпитаха всички.

IMG_8163На сцената в Берковица и други детски състави  показаха как се играят и пеят народни песни и танци. В продължение на часове танцьори и музиканти разтърсиха подиума и заедно с публиката продължиха да се веселят с ритмите на родния фолклор.

Организатори на фестивала са Община Берковица и Народно читалище “Иван Вазов 1872”. Целта на събитието е популяризиране на българския фолклор- градски, автентичен и обработен.

Ръководството на Община Берковица отново благодари на всички самодейци и на ръководителите на художествените състави за всеотдайността, ентусиазма, професионализма и за достойното представяне на празника „Балканът пее и танцува“ в град Берковица.