Актуални Новини, Новини

ПРОИЗВЕДЕНО В БЕРКОВИЦА

Изложението „Произведено в Берковица“ е част от проявите, включени в програмата за празника на града. Двадесет местни майстори и един местен автор показват своите произведения и представят своето творчество. Работите са плод на вдъхновението и таланта на нашенските майстори, които пазят живи старите занаяти и радват жителите и гостите на града със своите творби.

На изложбата може да се видят ръчно изработени сувенири на ЦОП –  Берковица и ЦНСТПЛУИ – Берковица, дърворезба на Иван Ганов, сребърни изделия на ЕТ „Бисер-Запрян Рошлев“, каменна пластика на Валентин Пешков, керамика на Илия Иванов, дървени изделия на Атанас Георгиев, художествен текстил на Димитринка Димитрова, килимарство на Златка Стойнова, икони и декоративни пана на Велю Велюв, ръчно изработени сувенири на Райна Панова, дървопластика на Георги Иванов, килимарство на Венета Михайлова, ръчно бродирани бижута на Наташка Вълкова, ръчно изработени сувенири на Боряна Кръстева, ръчно изработени аксесоари за коса и сувенири на Галя Кръстанова, дървени изделия на Иван Костов, пчелни продукти на Диляна Методиева, ръчно изработени дървени сувенири с пирография на Станислав Игов, както и произведения на местния автор Петко Пачев.

Изложението „Произведено в Берковица“ бе посетено от Кмета на Община Берковица Димитранка Каменова, зам.- кмета Спаска Георгиева, зам.- кмета Гергана Антонова, зам.- кмета Атанас Георгиев. Г-жа Каменова уважи лично всеки щанд и връчи грамоти на майсторите. В знак на уважение към работата на всеки местен производител, г-жа Каменова закупи продукти от всеки щанд. Тя поздрави всички участници като им пожела здраве, благоденствие и много бъдещи творчески успехи. С голям интерес и желание г-жа Каменова прие предизвикателство, отправено от Станислав Игов, да рисува с пирограф върху дърво.

watermarked-DSC01615watermarked-DSC01605