Актуални Новини

ПРОЛЕТНО ЗАЛЕСЯВАНЕ В ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА

IMG_0504В седмицата на гората Община Берковица, РДГ, ДГС и учениците от Лесотехническа професионална гимназия – Берковица се включиха с пролетно залесяване на 40 броя фиданки в двора на Трето ОУ „Иван Вазов“, парк „Здравец“ и при паметника на Христо Ботев.

IMG_0488На официална церемония в парковата част на училището всички ученици от Лесотехническа професионална гимназия,  лесовъди и горски служители бяха поздравени от инж. Сашко Каменов – Директор на РДГ-Берковица и от зам.-кметът г-жа Ася Велиславова. След това те се включиха в засаждането първото  дръвче – обикновен смърч в двора на школото. Примерът им последваха ученици, служители и доброволци.

IMG_0506Тази година „Седмицата на гората-2018“ се провежда под мотото „Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа“. Националното откриване бе в гр. Габрово.

Честванията започнаха на 2 април и се акцентира върху залесяването, децата и Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. В повечето ТП ДГС/ДЛС на СЗДП ДП-гр. Враца ще бъдат планирани множество мероприятия свързани с доброто образование и възпитанието на подрастващото поколение за ролята и мястото на гората в живота на всеки човек, а именно:

IMG_0508ЦУ на СЗДП ДП, ТП ДГС Враца и ТП ДГС Мездра, съвместно с ДПП „Врачански балкан“ и РДГ Берковица, ще организира и проведе на 11.04.2018  г. горски празник за деца от училища и детски градини в гр. Враца – „Лесовъд за един ден“. Мястото на провеждане на събитието е комплекс „Вестителя“, на територията на ПП „Врачански балкан“. По време на празника, който ще започне от 10.00 часа, ще бъдат организирани интерактивни игри за децата, чрез които те ще могат да научат повече за лесовъдската професия, горските екосистеми и протичащите в тях процеси, както и за опазването и контрола на горите. ТП ДГС Берковица ще предостави безвъзмездно фиданки на училища и общини за озеленителни мероприятия на територията на Община Берковица и Община Вършец.