Актуални Новини, Новини

ПРОФ. КАПРИЕВ, ДЕЯН ЕНЕВ И РУМЕН ЛЕОНИДОВ – ЖУРИ ВЪВ ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА КОНКУРСА „РАДИЧКОВ“

Тече второто издание на националната литературна награда за нова книга с разкази на името на Йордан Радичков. Повече от двайсет са авторите, заявили участие в конкурса до момента. Община Берковица е организатор и домакин на литературното събитие, което за втори път ще открои най-добрите сборници с къси разкази, издадени през 2020 и през 2021 година.

Лауреатите ще станат известни на рождения ден на писателя – 24 октомври, а дните около тази дата ще бъдат съпроводени с културна програма, в която са предвидени представяне на книги, прожекция на филми, изложби, срещи с писатели, както и базар с номинираните сборници.

Тази година Община Берковица покани за председател на журито проф. Георги Каприев и за членове – писателя Деян Енев и личния приятел на Йордан Радичков, поетът Румен Леонидов. В него ще участва представител на Министерството на културата и Горан Атанасов от Община Берковица.

Срокът за получаване на книгите е до 17:00 ч. на 31 юли 2021 година на адреса на Община Берковица: пл. „Йордан Радичков“ №4. Пълния регламент можете да откриете ТУК.

След оценяване, книгите ще обогатят фонда на градската библиотека, която също носи името на писателя.