АКТУАЛНО

ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТ ЗА БЮДЖЕТ 2022 ГОДИНА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

Община Берковица

Днес, 30.03.2022 година в Заседателната зала в ОбА – Берковица, от 10:30 часа, се проведе публично обсъждане на Проект за бюджет на Община Берковица за 2022 година. В залата присъстваха Димитранка Каменова – Кмет на Община Берковица, Спаска Георгиева – Зам.-кмет на Община Берковица, Деян Еленков – Председател на ОбС – Берковица, общински съветници, ръководители на структурни звена в Община Берковица, служители на Общинска администрация – Берковица и граждани. Госпожа Каменова благодари на присъстващите за проявения интерес към предложения Проект на бюджета и направи кратък обзор на изпълнението на бюджета през 2021 година. Посочи, че за новата бюджетна година ще се работи за подготовка на проекти за реализация през новия програмен период, за ремонти на водопроводи, канализации, улици и други, свързани с инфраструктурата. Госпожа Каменова отбеляза, че ДГ „Васил Левски” – с. Бързия тази година ще бъде подкрепена с допълнителна сума.
Ангелина Андонова – Гл. експерт Бюджет в Община Берковица запозна присъстващите с основните параметри на Проекта за бюджет на Община Берковица за 2022 година. Тя информира всички присъстващи, че Проектът на бюджет на Община Берковица за 2022 година, е разработен в съответствие с действащите законови и подзаконови нормативни актове и отразява намеренията на Общината за провеждане на комплексна финансова политика. Съобразен е с икономическите тенденции и рамката, установена със Закон за държавния бюджет на Република България и Закона за публичните финанси. Тя запозна присъстващите в залата с планираните приходи по видове, както и разходите по дейности и отбележи, че са покрити всички неразплатени задължения на мероприятията.
След предоставената информация, думата бе дадена на присъстващите за мнения и предложения. Госпожа Кралева – директор на ДГ „Пролетна дъга” и общински съветник сподели, че възможността да се остави преходен остатък е помагало за посрещането на по-високите разходи за ток и горива, като тази възможност тази година липсва.
Атанас Алексов – Кмет на с. Бързия благодари на кмета на Община Берковица за отпуснатия му бюджет и средства от капиталовата програма. Калин Статков – общински съветник отбеляза, че представителите на спортните клубове са доволни от така определените им средства. Предложи да бъде включен комплекс „Мрамор“ в капиталовата програма. Неговото предложение бе подкрепено и от Цветостин Цветков – Треньор на ръгби клуб Балкански котки. Той поиска съдействие и за поддръжката на спортния комплекс. Иван Иванов – директор на ДПЛД Бистрилица – сподели, че преходният остатък ще бъде пренасочен към сградния фонд, за което е планувана направата на асансьор и закупуване на автомобил, както и климатизация на сградата.
Григор Григоров – Директор на ПГ „Д-р Иван Панов” – гр. Берковица също изказа благодарност към кмета на Община Берковица и отбележи, че е планувал частичен ремонт на покрива. Иво Димитров – Директор на ОМ „Комунални дейности“ сподели своите опасения относно сумата за бюджета на дружеството за годината, предвид увеличението на горивата. Той изрази желание да бъде закупена мотометачка, която да подпомогне дейността на дружеството.
След изказване на всички желаещи в залата, публичното обсъждане на Проекта на бюджета на Община Берковица за 2022 година приключи.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ПУБЛИКУВАНА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА С ПРЕДМЕТ „ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СТРОИТЕЛНО-МОНТАЖНИ РАБОТИ ПО ПРОЕКТ: „ХИДРОМЕЛИОРАТИВНО СЪОРЪЖЕНИЕ – УТАЙНИК ЗА ВОДА В ПИ 07510.50.38 ПО КАДАСТРАЛНАТА КАРТА И КАРТАТА ЗА РЕГУЛАЦИЯ НА С. БЪРЗИЯ, МЕСТНОСТ РАВНИЩЕ, ОБЩИНА БЕРКОВИЦА“

Във връзка с изготвен проект „Хидромелиоративно съоръжение – утайник за вода в ПИ 07510.50.38 по Кадастралната карта и Картата за

ВИЖТЕ ОЩЕ »
химически тоалетни
Актуални Новини

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

Община Берковица уведомява всички жители и гости на града, че за всички дни през празничната програма (4 – 9 септември)

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Кмет на Община Берковица (63) Културен център "Йордан Радичков" (10) МИГ Берковица и Годеч (25) НЧ "Иван Вазов - 1872" (10) ОП Региони в растеж (18) Образование (41) Община Берковица (576) Общинска администрация-Берковица (89) Общински съвет-Берковица (36) Обява (33) Природни забележителности (21) Проект енергийна ефективност (12) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (17) берковската духова музика (10) вик берковица (13) дневен ред (16) заповед (15) заповеди на кмета (23) избори (10) кмет община берковица (22) конкурс (13) културни забележителности (17) музеен комплекс - Берковица (25) общинска администрация (56) общински съвет - берковица (9) обява община берковица (12) обявление (88) обявление отдел СУТ (27) отдел строителство (23) подробен устройствен план (11) поздравителен адрес (23) проект (13) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (16) социални дейности (14) социални услуги (12) спорт (12) спортни клубове (11) съобщение (15) туризъм (32) уведомление (12) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ПУБЛИКУВАНА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА С ПРЕДМЕТ „ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СТРОИТЕЛНО-МОНТАЖНИ РАБОТИ ПО ПРОЕКТ: „ХИДРОМЕЛИОРАТИВНО СЪОРЪЖЕНИЕ – УТАЙНИК ЗА ВОДА В ПИ 07510.50.38 ПО КАДАСТРАЛНАТА КАРТА И КАРТАТА ЗА РЕГУЛАЦИЯ НА С. БЪРЗИЯ, МЕСТНОСТ РАВНИЩЕ, ОБЩИНА БЕРКОВИЦА“

Във връзка с изготвен проект „Хидромелиоративно съоръжение – утайник за вода в ПИ 07510.50.38 по Кадастралната карта и Картата за

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Актуални Новини

ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОЕКТ ЗА КОМПОСТИРАЩА ИНСТАЛАЦИЯ

Община Берковица проведе заключителна пресконференция за изпълнение на проект № BG16M1OP002-2.005 -0008 „Проектиране и изграждане на компостираща инсталация за разделно

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.