АКТУАЛНО

ПЪРВА РАБОТНА СРЕЩА НА ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ КЪМ КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

По инициатива на кмета Димитранка Каменова в Берковица се създаде Обществен съвет. В състава му са включени  представители на институции в общината, браншови организации и представители на гражданското общество, имащи отношение към развитието на Община Берковица в различни сфери и направления. Първата работна среща се проведе на 5 ноември 2013 г. в кабинета на кмета, като присъстваха всички поканени. Участието в съвета е доброволно и на обществени начала. В обръщението си към присъстващите г-жа Каменова сподели, че възлага големи надежди на този съвет, който ще бъде най-вече от полза на хората с идеите и креативността си. Общественият съвет ще бъде в сериозна помощ при работата на общинското ръководство. Включването на хора от всички сфери на живот, води след себе си повече идеи, повече мнения, повече възможности за ползотворна работа. Община Берковица трябва постоянно да се развива и надгражда, коментира Димитранка Каменова.

Основната задача на Обществения съвет ще бъде инициирането на дискусии и генериране на позиции, становища и идеи, както и активно участие във вземането на решения за развитие на общината.

Основните направления в дейността му  ще са свързани с: подобряване на комуникацията между институции и население, чрез разработване на съвместни проекти на местно, държавно и международно ниво; съхраняване и обогатяване на традиционните културни форми от културния календар на общината; стимулиране на местните творци и младите таланти в мотивацията им за работа в общината; активно участие на институции в развитието на туристическия пазар в общината; засилване на връзките между  институциии и организации; развитие на материалната база и други. В началото на месец декември ще се проведе втората работна среща на Обществения съвет, на която ще бъде изготвен и представен неговия правилник и набелязани конкретни задачи за изпълнение.

Общественият съвет се създава на основание Закона за закрила и развитие на културата и Закона за културното наследство. Първото му заседание ще се проведе в края на този месец. Тогава ще бъде избран и неговият председател.

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Актуални Новини

100% БУДНИ В СЕЛО СЛАТИНА

На 20 февруари фолклорната група на с. Слатина, специално за ” 100% будни” по БНТ, представи местни ястия в дома

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Актуални Новини

С ХРАСТОРЕЗИ И МОТОРНИ РЕЗАЧКИ ЛПГ-БЕРКОВИЦА СЕ ВКЛЮЧИ В ПОЧИСТВАНЕТО НА КАЛЕТО

Ученици от  Лесотехническа професионална гимназия  се включиха в инициативата на Община Берковица за почистване на местността с туристически потенциал –

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Кмет на Община Берковица (71) Къща музей "Иван Вазов" (12) МБАЛ БЕРКОВИЦА (12) МИГ Берковица и Годеч (31) НЧ "Иван Вазов - 1872" (20) ОП Региони в растеж (18) Образование (41) Община Берковица (709) Общинска администрация-Берковица (106) Общински съвет-Берковица (46) Обява (43) Природни забележителности (21) Проект енергийна ефективност (12) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (20) вик берковица (27) град Берковица (35) дневен ред (21) заповед (16) заповеди на кмета (23) избори (19) изложба (13) кмет община берковица (22) конкурс (13) културни забележителности (17) музеен комплекс - Берковица (31) общинска администрация (56) обява община берковица (13) обявление (93) обявление отдел СУТ (42) отдел строителство (23) подробен устройствен план (16) поздравителен адрес (28) проект (15) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (17) социални дейности (14) социални услуги (15) спорт (12) съобщение (20) туризъм (32) уведомление (17) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.